Ετικέτες

30.12.18

Έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για την μεγάλη Αλβανία


Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου για την ΜεγάληΑλβανία έγινε. Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν συμφωνία χθες, Σάββατο 29/12, με την οποία δημιουργούνται κοινά σημεία διέλευσης και ελέγχου των συνόρων βάσει της αρχής "One stop, one control". Επόμενο βήμα θα είναι η παντελής κατάργηση των συνόρων και η ενοποίηση των δύο κρατών. Την συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, της Αλβανίας Sandër Lleshaj και του Κοσόβου Ekrem Mustafa.
Παρών κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι ο οποίος δήλωσε: «Από σήμερα ξεκινήσαμε την από κοινού διαχείριση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, οπότε δεν έχουμε ακόμη καταργήσει τα σύνορα μας».
Ο Αλβανός υπουργός εσωτερικών μετέφερε μήνυμα εκ μέρους του Έντι Ράμα ο οποίος δεν μετέβη στο Κόσοβο για την υπογραφή της συμφωνίας: «Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος δεν ήθελε να έρθει διότι όπως μου είπε έχουμε καταφέρει μόνο το 50% του στόχου μας αυτή τη φορά. Μόνο όταν καταργήσουμε εξολοκλήρου τα σύνορα μεταξύ μας θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας».
Από τις παραπάνω δηλώσεις καταλαβαίνει κάποιος ότι η υλοποίηση του σχεδίου για την Μεγάλη Αλβανία είναι πλέον πρό των πυλών...
ΠΗΓΗ: himara.gr Ε.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.