Ετικέτες

22.12.18

Ο γέροντάς μου ο π. Πορφύριος - Θαυμαστό γεγονός με διάλογο των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου για τα έσχατα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος
Σχόλιο: Αξίζει αν δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο να παρακολουθήσετε τουλάχιστον το τμήμα μετά το 1:27:15 έως το 1:36 που περιγράφει τη θέση του Αγίου Πορφυρίου για τα έσχατα (ταυτότητες, κάρτα του πολίτη κ.α.), αλλά και για τη "διαφωνία" μεταξύ του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Πορφυρίου σχετικά με τα "σημεία των καιρών". Μην το προσπεράσετε (9 λεπτά είναι το συγκεκριμένο τμήμα).

O π. Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, μίλησε στη σχολή γονέων Κατερίνης την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010, με θέμα: Ο γέροντάς μου ο π. Πορφύριος.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Περισσότεροι από 700 άτομα), και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας ο π. Ακάκιος μίλησε με συγκίνηση για τον γέροντά του και μεταξύ άλλων ανέφερε:
Έχω μιλήσει πολλές φορές αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ακροατήριο. Η ζωή μου κοντά στον γέροντα Πορφύριο ήταν μια πνευματική μυσταγωγία. Όταν ανοίγουμε το στόμα μας να μιλήσουμε για το γέροντα Πορφύριο, δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για έναν λαμπρότατο άγιο γεμάτο αρετές και μόνο. Ο γέροντάς μου ήταν θεοφόρος και άγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.