Ετικέτες

24.1.19

Ο πόνος της σιωπής



Είναι εκείνη η δύσκολη στιγμή που έχεις απογοητευτεί από όλους και από όλα.

Που ένα κοντινό σου πρόσωπο σε πληγώνει βαθιά και αναρωτιέσαι πως αντέχει ένας άνθρωπος, που είναι το πιο όμορφο δημιούργημα του Θεού, να σε πληγώνει ξανά και ξανά.

Ο Θεός μας έδωσε νου και ελεύθερη βούληση, μας ξεχώρισε από τα ζώα και μας έδωσε μοναδικά τάλαντα. Υπάρχουν Δυστυχώς περιπτώσεις ανθρώπων που αντί να προσπαθούν να φτάσουν κοντά στον Θεό και να αξιοποιήσουν τα δώρα του ουράνιου Πατέρα μας, προσπαθούν ασυναίσθητα να μοιάσουν με τα ζώα.


Επιθετικές συμπεριφορές, άσχημα λόγια, άγρια και θυμωμένα βλέμματα, βίαιες πράξεις που ούτε τα ζώα δεν κάνουν.

Το χειρότερο είναι όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν σαν σάκο του μποξ ήρεμες ψυχές και κάθε τόσο τις λιθοβολούν.

Μεγάλη θλίψη θα μπορούσαμε να νιώσουμε για τέτοιους ανθρώπους και να τους απαντήσουμε με μια προσευχή στον Θεό, να τους ελεήσει και να τους φωτίσει.

Όσο για εκείνες τις ήρεμες ψυχές που πληγώνονται βαθιά ξανά και ξανά, που πνίγουν τον πόνο τους στη σιωπή και σκίζεται η καρδιά τους, που φτάνουν σε πολλές δύσκολες στιγμές να ματώνει η ψυχή τους, εκείνες τις ήρεμες ψυχές αν δεν μπορούμε να τις σεβαστούμε τουλάχιστον ας τις αφήσουμε στην όμορφη ησυχία τους. Σε αυτή την υπέροχη ησυχία που ενώ έχουν απογοητευτεί απ όλους και απ' όλα συναντούν τον Θεό που είναι κοντά τους και τους στηρίζει κάθε στιγμή.

Ας προσευχηθούμε και γι'αυτές τις ψυχές να τους δίνει δύναμη ο Θεός ν' αντέχουν τις δύσκολες στιγμές και να γίνονται πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες που ο Κύριος επιτρέπει.


Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.