Ετικέτες

15.2.19

Σκοπιανή Καθηγήτρια: Μόνο ο "Μακεδονικός" εθνικισμός θα μας σώσει...Η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Εθνικής Ιστορίας των Σκοπίων, Νατάσα Κότλαρ, πιστεύει ότι οι Σλάβοι σε αυτήν την δυσμενέστερη περίοδο της ιστορίας τους θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον «μακεδονικό» εθνικισμό, όπως τον είχε διατυπώσει ο Κρίστε Πετκόφ Μισίρκοφ.Η ίδια δημοσιοποιεί τις σκέψεις της έπειτα από την επικύρωση Σκοπίων και Αθήνας της νέας ονομασίας:
«Σε αυτήν την χρονική καταιγίδα, οι ‘Μακεδόνες’ (χωρίς τους ‘homosevernikus’*) θα πρέπει να μας καθοδηγεί η διατύπωση του Μισίρκοφ για τον ‘μακεδονικό’ εθνικισμό, που έχει μια ιστορική αποστολή.

Συγκεκριμένα πρέπει να διακατεχόμαστε από:
«Μια ανένδοτη και απεριόριστη αγάπη για τη ‘Μακεδονία’, μια συνεχής αντίληψη και εργασία για τα συμφέροντα της ‘Μακεδονίας’, και με πλήρη συντηρητισμό στα φαινόμενα του ‘μακεδονικού’ εθνικού πνεύματος, που είναι : γλώσσα, λαϊκή ποίηση, λαϊκή ζωή, έθιμα- αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ‘μακεδονικού’ εθνικισμού, όπως τα παρουσιάζει ο Κρίστε Πετκόφ Μισίρκοφ το 1925», έγραψε στο προφίλ της στο Facebook η εξαίρετη καθηγήτρια και ανώτερος ερευνητής του τμήματος Μελέτης της αναβίωσης του εθνικού απελευθερωτικού κινήματος, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.
opserver.mk, expres.mk, κ.α.

* homosevernikus= Είναι η νέα λέξη που κυκλοφορεί στα Σκόπια, χαρακτηρίζοντας έτσι όσους τάχθηκαν υπέρ της ‘Βόρειας Μακεδονίας’, Σέβερνα=βόρεια.
--


The Hellenic Information Team       Ε.Θ

1 σχόλιο:

 1. ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ '21 - "ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ" - (Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 10 ΜΕ 11)
  ΒΙΝΤΕΟ:
  https://www.youtube.com/watch?v=bY7goxVd6r0

  2.000 ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ !
  ΚΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ !
  ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821,
  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
  ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
  "ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ"
  ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

  Ό,τι υπέγραψε στο συμβόλαιο, ο Θεός το τηρεί… εμείς κάπου χάσαμε την μπάλα κι έχουμε απαίτηση από τον Θεό να τηρήσει το συμβόλαιο, χωρίς όμως εμείς να τηρούμε ούτε μία πρόταση από αυτό!

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 10 ΜΕ 11:
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.
  ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ 10 ΜΕ 11 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.