Ετικέτες

17.4.19

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Πού βρίσκουν λεφτά κάποιοι για αγοραπωλησίες στη Θράκη;


«Υπάρχουν διαδρομές χρήματος από την Τουρκία, λόγου χάρη αγοραπωλησίες γης στη Θράκη, μουσουλμάνοι αγοράζουν και χριστιανοί πωλούν, το πού βρίσκουν τα λεφτά πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε μιλώντας στο news247 ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκτιμώντας πως στη Θράκη, «ψυχολογικά, το χριστιανικό στοιχείο νιώθει ότι υστερεί»

Μιλώντας για την κατάσταση στη Θράκη τόνισε ότι το τουρκικό προξενείο προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά των ελληνικών κομμάτων, ότι στις ευρωεκλογές ο χάρτης στη Ροδόπη και την Θράκη μπορεί να είναι γκρίζος και πρότεινε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τη Θράκη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Η Θράκη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η περιοχή έχει μεγάλη γεωπολιτική-γεωστρατηγική αξία για την Ευρώπη γιατί από εκεί θα περνά ο νότιος ενεργειακός διάδρομος που θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.
Ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν η ενεργειακή συνεργασία με τη Μόσχα την οποία δεν ήθελε η Δύση. Το κυρίαρχο αγαθό που υπηρετούσαμε ήταν το εθνικό συμφέρον. Έγινε ένας τιτάνιος αγώνας για να μπει η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
Ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δεν ενοχλούσε την Αμερική, αλλά η Δύση δεν ήθελε τον South Stream που ζήτησε η Μόσχα. Ο Καραμανλής δεν είχε τη στήριξη της τότε διαπλοκής. Ένας λόγος που συμφέροντα ενοχλήθηκαν και κινήθηκαν εναντίον του ήταν το άνοιγμα στη Ρωσία και την Κίνα με την Cosco. Η αποβιομηχάνιση της Θράκης ενισχύει την ανεργία.
Μετά το 2011 πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό, κυρίως χριστιανοί. Είχαμε ευρύτατο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 2.000 με 2500. Υπάρχουν διαδρομές χρήματος από την Τουρκία, λ.χ. αγοραπωλησίες γης στη Θράκη, μουσουλμάνοι αγοράζουν και χριστιανοί πωλούν, το πού βρίσκουν τα λεφτά πρέπει να διερευνηθεί. Ψυχολογικά το χριστιανικό στοιχείο νιώθει ότι υστερεί. Το μειονοτικό κόμμα έχει κάνει συζητήσεις με σλαβόφωνους στη Μακεδονία και προσπαθεί να δημιουργήσει διαύλους με τους μουσουλμάνους στην Αθήνα και την παλιά μουσουλμανική μειονότητα στα Δωδεκάνησα.
Ο νομός Ροδόπης και Ξάνθης ήταν γκρίζος στις τελευταίες ευρωεκλογές με το μειονοτικό κόμμα να είναι εξαιρετικά ισχυρό. Κατά 85% υπάρχει χειραγώγηση της μουσουλμανικής ψήφου από την Άγκυρα. Στις επόμενες ευρωεκλογές υπάρχει κίνδυνος να είναι και πάλι γκρίζος ο χάρτης στη Θράκη»
ΠΗΓΗ: alexpoli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.