Ετικέτες

1.6.19

Προσευχή για τις εξετάσεις

 

Μια προσευχή για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
αλλά για τις εξετάσεις μαθητών και φοιτητών

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Θεού του ζώντος, η Σοφία του Aνάρχου Πατρός, η πηγή και ο χορηγός της γνώσεως, ο Πάνσοφος Δημιουργός του σύμπαντος και του ανθρώπου, Εσύ που έδωσες σοφία στους αγράμματους αλιείς και τους ανέδειξες μαθητές Σου και Αποστόλους και κήρυκες του Ευαγγελίου Σου στην οικουμένη, Εσύ που έδωσες στους μάρτυρες και τους αγίους Σου αγαθό λόγο όταν Σε ομολογούσαν, που γνωρίζεις τον καθένα «εκ κοιλίας της μητρός» του, που κατευθύνεις ορθά τη διάνοια των ανθρώπων προς το συμφέρον τους, ο Κύριος και Θεός μας,
ρίξε, Σε παρακαλούμε, το ευσπλαγχνικό Σου βλέμμα σε εμάς τους μαθητές που προσερχόμαστε στην ετήσια εξέταση των μαθημάτων μας, και περιμένουμε την προαγωγή μας και την είσοδό μας στις κατάλληλες σχολές και ενίσχυσέ μας.
Απομάκρυνε από εμάς κάθε δυσκολία, άγνοια, ραθυμία και απόγνωση. Φώτισε το νου μας ώστε να γνωρίζει ο καθένας την ορθότητα αυτών που σκέφτεται και γράφει στις εξετάσεις.
Ανάδειξε, Κύριε, όλους τους υποψηφίους για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές άξιους του θελήματός Σου και εργάτες των εντολών Σου.
Γιατί Εσύ είσαι ο πιστός φίλος και αδελφός όλων των ανθρώπων που ελπίζουν στο έλεός Σου και σε Σένα αναπέμπουμε τη δόξα, μαζί με τον Άναρχο Πατέρα και το Πανάγιο και ζωοποιό σου Πνεύμα τώρα και πάντα και σε όλους τους αιώνες. Αμήν.

Οικογένεια: Μια γωνιά του Παραδείσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.