Ετικέτες

7.6.19

Χίλια χρόνια πριν το ιστορικό γεγονός ο Προφητάναξ Δαυίδ προφητεύει την Ανάληψη του Κυρίου


  Στην εορτή της Αναλήψεως μεταξύ άλλων έλεγε ο π. Γεράσιμος Φωκάς Χίλια χρόνια πριν το ιστορικό γεγονός ο Προφητάναξ Δαυίδ προφητεύει την Ανάληψη του Κυρίου:
7 ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν,
καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι,
καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.
8 τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης;
Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός,
Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ.
9 ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν,
καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι,
καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.
10 τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης;
Κύριος τῶν δυνάμεων αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.
23 Ψαλμός του Δαυίδ
Και λέει ο Ιερός Χρυσόστομος ότι δεν υπήρχε κατώτερο σημείο να κατέβη από εκείνο που κατέβηκε ως άνθρωπος και υψηλότερο από εκείνο που ανέβασε τον άνθρωπο. Ξεπέρασε τους Αγγέλους, προσπέρασε τους Αρχαγγέλους, πιο πάνω από τα Χερουβίμ, πάρα πάνω από τα Σεραφείμ, μέχρι που κάθισε εκ δεξιών του Πατρός.
....

Και εμείς Του φωνάζουμε:
«Μη εάσεις ημάς ορφανούς»...
Μη μας αφήσεις, Κύριε, αν και είμαστε αμαρτωλοί....
Και στέλνει, λένε οι Πατέρες, ο Θεός, στέλνει από επάνω, όπως έρριξε τον χιτώνα του ο Προφήτης Ηλίας, στέλνει τη "Στολή της Θεότητος" και επαναλαμβάνει εις τους αιώνας και μας παρηγορεί όλους μας:
«Εγώ ειμί μεθ’ υμών και ουδείς καθ υμών». Και τι στέλνει, αδελφοί μου; Στέλνει το μυστήριο των μυστηρίων, τη "Στολή της Θεότητος", στέλνει αυτό που τελούμε τώρα, στη Θεία Λειτουργία, στέλνει Σώμα και Αίμα Χριστού, για να ζούμε, να κυκλοφορεί μέσα στο σώμα μας το πνευματικό το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και να γινόμαστε Χριστοφόροι, εν μετανοία και νηστεία και εξομολογήσει. Τότε θα μπορούμε κι εμείς να διαιρούμε την θάλασσα, όπως ο Ελισσαίος με τη μηλωτή του Προφήτη Ηλία, θα μπορούμε να διαιρούμε τη θάλασσα των θλίψεων, τα κύματα των πειρασμών, τα κύματα των αντιξοοτήτων, τα κύματα των εμποδίων και να περνούμε, ως διά ξηράς, στη Γη της Επαγγελίας, που είναι η Χώρα του Αχωρήτου, ο Πανένδοξος των Χριστιανών Παράδεισος, η Βασιλεία των Ουρανών.

https://apantaortodoxias.blogspot.com/

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.