Ετικέτες

19.7.19

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική - Οι πρώτες εικόνες

11111

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 14:13 στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας Αττικής.
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο.
Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, οι οποίοι συνεχίζουν να εκδηλώνονται.
Στα 4,3 Ρίχτερ ο ισχυρότερος μετασεισμός

Στις 15:11 καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 18 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.


Η ηλεκτροδότηση, σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, έχει διακοπή, ενώ και οι τηλεπικοινωνίες παρουσιάζουν προβλήματα.
Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στην Αθήνα και κυρίως στη λεωφόρο Αμαλίας στην Κυψέλη και στην πλατεία Βάθης, ενώ σύμφωνα με όσα δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, έπεσαν βράχια στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Η εκτίμηση του Σεισμολογικού Κέντρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.
Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 12 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ στην Αθήνα και κυρίως στη λεωφόρο Αμαλίας στην Κυψέλη και στην πλατεία Βάθης. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετά σημεία της Αθήνας, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες παρουσιάζουν προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.