Ετικέτες

30.8.19

Το μωρό σας θα γεννηθεί με πρόβλημα… Άλλα λέει όμως ο Θεός;


O μαιευτήρας David Hager σημειώνει: «Η Ρομπέρτα και ο σύζυγος της ο Κεν, είναι χριστιανοί και είχαν αναζητήσει την καθοδήγηση του Θεού σχετικά με την οικογένεια, πριν ακόμα επιχειρήσουν να αποκτήσουν παιδί. Η Ρομπέρτα μού διηγήθηκε ότι ο Θεός της είχε μιλήσει σ’ ένα όνειρο, πριν ακόμη ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, και την είχε διαβεβαιώσει ότι θα προστάτευε το μωρό της ό,τι κι αν συνέβαινε και ότι ο γιός τους θα κατείχε μια ειδική θέση στο σχέδιό Του.

Τους πρώτους επτά μήνες, η εγκυμοσύνη της Ρομπέρτα φαινόταν φυσιολογική, αλλά μετά πρόσεξα ότι το μωρό δεν αναπτυσσόταν όπως έπρεπε.

Όταν μια εξέταση υπερήχου έδειξε ότι το παιδί είχε ενδομητριακή αναπτυξιακή επιβράδυνση, αρχίσαμε να παρακολουθούμε προσεκτικότερα τη Ρομπερτα με ειδικές εξετάσεις.

Τρεις εβδομάδες μετά το μωρό είχε ενδείξεις σοβαρού περιορισμού αναπτύξεως, τον οποίο προκαλούσε η ανεπάρκεια της ροής του αίματος στον πλακούντα.

Ήμουν αναγκασμένος ν’ ανακοινώσω στη Ρομπέρτα και στον Κέν ότι έπρεπε να επισπεύσω τη γέννηση του μωρού τους με καισαρική τομή εξαιτίας της σοβαρής αναπτυξιακής επιβραδύνσεως.

Προς μεγάλη μου έκπληξη η Ρομπέρτα μου θύμισε τ’ όνειρό της και είπε:

– «Μην ανησυχείτε, γιατρέ, το μωρό μου θα είναι μια χαρά. Εσείς απλώς βγάλτε τον από κει με ασφάλεια!».

Το αγοράκι τους ζύγιζε μόλις ένα κιλό και κάτι όταν γεννήθηκε και χρειάστηκε να μπει στην εντατική μονάδα νεογνών για τρεις μήνες σχεδόν, ωσότου μπορέσαμε να του δώσουμε εξιτήριο στο νοσοκομείο. Όταν πήγε στο σπίτι ζύγιζε μόλις τρία κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια.

Τώρα πλέον, χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι ο Θεός κράτησε την υπόσχεση Του.Παρόλο που είναι ακόμα μικρός , ο γιός της Ρομπέρτα είναι ευφυέστατος . Διαθέτει μια φανταστική μνήμη και είναι άριστος μαθητής.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι χριστιανός κι ένας θαυμάσιος μάρτυρας του Χριστού παρά την νεαρή του ηλικία. Ο Θεός πάντα κρατά τις υποσχέσεις Του ακόμα κι όταν νομίζουμε ότι σίγουρα έχει κάνει λάθος, Εκείνος μας αποδεικνύει το αντίθετο».(HD, 69)

(στο: Η ανατροφή των παιδιών, αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Σταμάτα 2013, σελ. 90-91)

Πηγή: Ιερός Ναός Αγίου Σώστη Νέας Σμύρνης

Εικόνα από: chicbebemagazine

το «σπιτάκι της Μέλιας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.