Ετικέτες

23.9.19

"Επόμενη ζωή": Ανάσταση ή μετενσάρκωση;

Αποτέλεσμα εικόνας για ανασταση

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Μία έκφραση που ακούμε αρκετά συχνά στις μέρες μας είναι  "στην επόμενη ζωή".

Στην επόμενη ζωή θα είμαι πλούσιος. Στην επόμενη ζωή θα κάνω πολλά παιδιά. Στην επόμενη ζωή θα ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και άλλα πολλά.


Καταλαβαίνουμε τί λέμε και πόσο αμφισβητούμε την ορθόδοξη πίστη μας ή έχουμε χαθεί στη δύναμη της συνήθειας ;

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν αναφερόμαστε σε προηγούμενη ζωή και πιστεύουμε πως έχουμε ζήσει ξανά σαν άνθρωποι ή ζώα και έτσι δικαιολογούμε φόβους και ψυχολογικά προβλήματα που έχουμε σήμερα. Πολλοί πληρώνουν αδρά για να κάνουν ύπνωση και να δουν τί ήταν στην προηγούμενη ζωή τους, κινδυνεύοντας να χάσουν την ψυχική τους ηρεμία.

Πιστεύουν με μία λέξη στη μετενσάρκωση, ότι δηλαδή μία ψυχή αλλάζει σώματα και μπορεί να ζήσει εκατομμύρια ζωές. Πολλές θρησκείες ή αιρέσεις πιστεύουν στη μετενσάρκωση και θεωρούν πως για ό,τι κάνουν στην ζωή τους οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Φταίνε τα απομεινάρια της προηγούμενης ζωής. Επίσης, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη και δεν μετανοούν, αφού πιστεύουν ότι θα έρθουν στην επόμενη ζωή να τα διορθώσουν όλα. Καθαρίζουν από το λεγόμενο κάρμα.

Πιστεύουν πως όλα είναι μοιραία και μένουν θεατές στη ζωή τους περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο. Ακόμα χειρότερα πολλές φορές αναζητούν απαντήσεις για το μέλλον σε καφετζούδες και μέντιουμ.

Αναρωτιέστε για ποιο λαό μιλάμε;

Φυσικά για μεγάλο μέρος των Ελλήνων που ξέχασε τις ρίζες του, έχασε τον προσανατολισμό του και μπέρδεψε το κάρμα με τη ζωή.

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και ζούμε μία φορά. Όταν πεθαίνουμε η ψυχή μας μένει σε αναμονή περιμένοντας τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ο οποίος θα μας κρίνει, οπότε ορισμένοι από εμάς θα τον ακολουθήσουμε στην Ουράνια Βασιλεία Του που θα είναι αιώνια, ενώ οι υπόλοιποι θα βιώσουμε το δεύτερο θάνατο, την αποκοπή της ψυχής από τον Θεό, την τελεσίδικη αποκοπή που θα βιώνουμε αιώνια ως κόλαση... Σε ποιό σώμα να μπει ξανά η ψυχή όταν ξέρουμε ότι η Παναγία  είναι κοντά μας; Πόσα θαύματα έχουμε βιώσει και έχουμε ακούσει με ζωντανές παρουσίες Αγίων; Πόσοι έχουν δει συγγενείς τους που έχουν κοιμηθεί  να είναι δίπλα τους και να τους μιλάνε;

Τα παραδείγματα είναι πολλά και ζωντανά. Όσα λόγια και να πούμε είναι λίγα, γιατί πάνω από όλα περιμένουμε την Ανάσταση όπως μας υποσχέθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Ανάσταση και μετενσάρκωση δεν πάνε μαζί.

Όσο και να θέλουν να βάλουν στο μυαλό μας δαιμονικά μηνύματα, όσο και να θέλει ο πονηρός να μη μετανοούμε χάνοντας το πολύτιμο δώρο της εξομολόγησης , όσο κι αν θέλουν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας και να μας μυήσουν σε ξένες προς εμάς ανατολικές ή άλλες θρησκείες που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, εμείς θα σταθούμε δυνατοί με το κεφάλι ψηλά και θα ομολογούμε την πίστη μας κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία και ακούμε για επόμενες, προηγούμενες  ζωές, κάρμα, μέντιουμ  κλπ.

Καμία τύχη, κανένα κάρμα, καμία μοίρα. Μόνον ο Θεός ξέρει το μέλλον μας, το καλό μας και μας αγαπάει ανιδιοτελώς περιμένοντάς μας να κουρνιάσουμε στην αγκαλιά Του.

Εμείς απλά πρέπει να τον αγαπήσουμε και να τον ακολουθήσουμε με προθυμία και καλή διάθεση έχοντας απόλυτη πίστη ότι Εκείνος μας αγαπά πιο πολύ από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε, τόσο πολύ που καταδέχτηκε να πάρει και τη δική μας φύση και να την εξυψώσει σηκώνοντας με τον σταυρικό του θάνατο όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. 

Εμείς αγαπάμε τον Κύριό μας έστω και λίγο; Μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό βήμα, για να Τον πλησιάσουμε; Θέλουμε να πλησιάσουμε την αλήθεια και να διώξουμε μακριά την πλάνη και το ψεύδος;

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.