Ετικέτες

24.9.19

Ναι, μπορούμε να απαλλαγούμε από ανούσιες συναναστροφές που μόνο πίσω μας οδηγούν...


Αποτέλεσμα εικόνας για χριστιανικοι φιλοι

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

"Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι", λέει ο ελληνικός λαός.

Από μικρή ηλικία οι παρέες που κάνουμε και οι φίλοι επηρεάζουν όχι μόνο τις σκέψεις μας αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας.



Μεγαλώνοντας αναζητούμε έναν κοινό παρονομαστή με τον συνομιλητή μας, για να έχει νόημα η κουβέντα μας. Ο ορισμός της φιλίας γίνεται πιο δύσκολος και μένουν δίπλα μας λίγοι και καλοί. Είναι όμως αυτοί που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την αλήθεια ή θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι ;

Μας πλησιάζουν άνθρωποι με διαφορετικές  πεποιθήσεις, πιστεύω κλπ. Άνθρωποι που απλά περνούν τον χρόνο τους μαζί μας ή είναι αναγκαστικά δίπλα μας λόγω συγγένειας, εργασίας κ.α. Πολλές φορές μας επηρεάζουν αρνητικά, μας ρίχνουν την ψυχολογία, μας γεμίζουν με το σκοτάδι τους. Δεν μπορούμε πάντα να τους αποφύγουμε με μία ευγενική καλημέρα, αλλά τους ανεχόμαστε σιωπηλά έτοιμοι να εκραγούμε. Μας δοκιμάζει ο Θεός, μέχρι να μας στείλει σωστούς ανθρώπους δίπλα μας. Μας δοκιμάζει αφήνοντάς μας να κάνουμε ελεύθερα τις επιλογές μας.

Ναι, μπορούμε να απαλλαγούμε από ανούσιες συναναστροφές που μόνο πίσω μας οδηγούν. Που δεν έχουμε τίποτα κοινό να μοιραστούμε και μόνο περνάει η ώρα μας. Που μας αγχώνουν, μας επηρεάζουν αρνητικά και μας ρίχνουν μονίμως την διάθεση. Φυσικά τους αγαπάμε και τους έχουμε στην προσευχή μας, στα όρια όμως που δεν επεμβαίνουν και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας.

Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι πιστοί που μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση της αλήθειας και της ψυχικής μας ηρεμίας. Άνθρωποι χριστιανοί που δίνουν το δικό τους αγώνα σηκώνοντας το δικό τους σταυρό. Άνθρωποι που σέβονται, είναι ευγενικοί, καλοί ακροατές, ήρεμοι, γεμάτοι αγάπη και καλοσύνη. Δεν σε κρίνουν ό,τι και να τους πεις, αντίθετα σε αγκαλιάζουν με στοργή και σε παροτρύνουν για το καλό και τη σωτηρία της ψυχής σου. Είναι δίπλα σου σε δύσκολες στιγμές και προσεύχονται για σένα με αδελφική, αληθινή αγάπη. Αυτοί είναι οι φίλοι που έχουμε ανάγκη δίπλα μας, για να νιώθουμε το κάρβουνο να σιγοκαίει κάθε φορά που είναι έτοιμο να σβήσει.

Εύχομαι ο Θεός να στέλνει σε όλους μας αδελφικούς φίλους με κοινό παρονομαστή τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αμήν.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.