Ετικέτες

2.10.19

Ξέφυγαν άγρια οι Σουηδοί με την Γκρέτα… Είναι “προφήτης και διάδοχος Ιησού”


Η "εκκλησία"της Σουηδίας αιτήθηκε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πιο επιτακτική πολιτική για το κλίμα. Την ίδια ώρα η "αρχιεπίσκοπος" Antje Jackelen συνέκρινε τη συμπατριώτισσά του και έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, ένα σύμβολο του διεθνούς κινήματος για το κλίμα, με προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Στην επιστολή της για το κλίμα, η εκκλησία της Σουηδίας ζήτησε από τους πολιτικούς και τις αρχές της Σουηδίας πιο αυστηρή πολιτική για το κλίμα.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή χαρακτηρίζεται από σκληρή ρητορική. Το μέχρι πρότινος «κλιματικές προκλήσεις» έχει αντικατασταθεί με το «κλιματική κρίση». Σύμφωνα με την Εκκλησία, η Σουηδία πρέπει να θέσει ως στόχο την «κλιματική ουδετερότητα» μέχρι το 2045. «Η κλιματική κρίση έχει γίνει πολύ πιο έντονη τα τελευταία πέντε χρόνια, και όχι από το 2015 και τη Συμφωνία των Παρισίων.

“Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια κλιματική αλλαγή που οδηγεί και στην αυξανόμενη μετανάστευση. Όλα τα δεδομένα κλίνουν στο ότι δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που είχαν τεθεί παρά τις προσπάθειες», δήλωσε η Αρχιεπίσκοπος στην εφημερίδα Expressen. Μάλιστα, σε μία ενδεικτική κίνηση της στάσης της, η Εκκλησία θα επανεξετάσει τα περιουσιακά της στοιχεία, αξίας 5 δισ. ευρώ, και τις επενδύσεις της με στόχο να αποσύρει κεφάλαια από αυτές που δεν κρίνονται φιλικές από το περιβάλλον.

Η Αρχιεπίσκοπος Antje Jackelen έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνεμπεργκ και στο έργο της. Μάλιστα, επικαλέστηκε τους βιβλικούς προφήτες για να αναδείξει την αφοσίωσή της στην «συμβολική της πράξη». «Ξεκίνησε από το σχολείο για να συνεχίσει με το ταξίδι της (σ.σ. στον Ατλαντικό)», ανέφερε.

Καταλήγοντας, η Αρχιεπίσκοπος της Σουηδίας σημείωσε ότι είναι χορτοφάγος «τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα» επειδή επιθυμεί να μειώσει το δικό της ανθρακικό αποτύπωμα. Επίσης υπογράμμισε ότι, παρότι η θέση της επιβάλλει να κάνει ταξίδια, δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα ιδιωτικό ταξίδι με αεροπλάνο εδώ και δύο χρόνια.

Πρόκειται για μία καμπάνια που στα Σουηδικά ονομάζεται flygskam και σημαίνει «η ντροπή της πτήσης». Πολλοί είναι εκείνοι, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της Γκρέτα, διάσημη τραγουδίστρια της όπερας, που έχουν εγκαταλείψει τις πτήσεις, επιλέγοντας πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς.

Νωρίτερα, η εκκλησία της Σουηδίας είχε «χαιρετήσει» τη Γκρέτα Τούνμπεργκ ως διάδοχο του Ιησού. Ακόμα και η ενωτική εκκλησία της Σουηδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 16χρονη ακτιβίστρια, συγκρίνοντάς τη με βιβλικούς προφήτες, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «μιλάει για τη σκληρή πραγματικότητα» και ότι κηρύττει την μετάνοια. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μία από πιο αμφιλεγόμενες διάσημες σκηνές, όταν μίλησε στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.