Ετικέτες

8.10.23

ΓΕΝΕΣΙΣ: Η Ιστορία του Αβραάμ


9 Οκτωβρίου

Ο Αβραάμ είναι ο γνωστός πατριάρχης της Παλαιάς Διαθήκης. Γεννήθηκε στην Ουρ της Χαλδείας και είχε πατέρα τον Θάρα που καταγόταν από τη φυλή του Σημ (πρώτου γιου του Νώε). Με τη γυναίκα του Σάρρα έκανε έναν μόνο γιο, τον Ισαάκ, από τον οποίο αργότερα γεννήθηκε ο Ιακώβ ή Ισραήλ. Επίσης, 13 χρόνια πριν τη γέννηση του Ισαάκ η Σάρα, που δεν μπορούσε τότε να κάνει παιδιά, ζήτησε από τον Αβραάμ (που τότε ονομαζόταν Άβραμ) να της κάνει παιδί μέσω της δούλης της, της Άγαρ, κι έτσι γεννήθηκε ο Ισμαήλ (ο γενάρχης των Αραβικών φυλών). 

Ο Λωτ, ήταν γιος του Αρράν (αδελφού του Θάρα) και ανιψιός του Αβραάμ πολύ αγαπημένος. Πήγε με τον θείο του στη Χαράν και ζούσε μαζί του. Αλλά λόγω των συχνών διενέξεων των υπηρετών, αποχωρίστηκε του θείου του και κατοίκησε στην πεδιάδα των Σοδόμων. Όταν αιχμαλωτίστηκε από κάποια περσικά φύλα, ο Αβραάμ τον απελευθέρωσε με στρατό 318 ανδρών (όσοι ήταν και οι πατέρες που συμμετείχαν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο!). Αργότερα, όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Σόδομα και τα Γόμορα και πάλι ο Αβραάμ μεσολάβησε και τελικά ο Λωτ και οι δυο του κόρες σώθηκαν με θεϊκή επέμβαση!


Η ιστορία του Αβραάμ μπορεί να διαβαστεί στην Παλαιά Διαθήκη, στο 1ο βιβλίο "Γένεσις" και συγκεκριμένα στα κεφάλαια 11-25. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συνδέσμους για τα εν λόγω εδάφια της Αγίας Γραφής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.