Ετικέτες

16.10.19

Ναυτάκι Συριανό, λοστρόμος Πειραιώτης, μηχανικός και καπετάνιος από Βουλγαρία

Αποτέλεσμα εικόνας για εμπορικο ναυτικο

Είναι εντυπωσιακό, για να μην πούμε εξωφρενικό, και είναι ασφαλώς απαράδεκτο ότι οι Ελληνες που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι και μηχανικοί πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να σπουδάσουν. Και είναι απαράδεκτο διότι η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Εμπορικού Ναυτικού στον κόσμο και διαθέτει τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο, η οποία, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όχι μόνο δεν διαθέτει τις αναγκαίες σύγχρονες τεχνολογίες για την εκπαίδευσή τους, αλλά είναι και εντελώς παρατημένη από το κράτος.
Αντί λοιπόν να έχουμε την καλύτερη σχολή παγκοσμίως και να έρχονται εδώ να σπουδάσουν οι ξένοι, φεύγουν οι Ελληνες και πηγαίνουν σε ιδιωτική σχολή στη Βουλγαρία όπου πληρώνουν 3.000 ευρώ. Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει. Να πληρώνουν οι ξένοι για να σπουδάζουν εδώ.

Αυτό είναι ασφαλώς ένα μόνο παράδειγμα που απεικονίζει το χάλι της δωρεάν Παιδείας μας. Διότι πάρα πολλοί Ελληνες που θέλουν να σπουδάσουν κάτι στα σοβαρά, αντί να χάνουν τέσσερα χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια, πηγαίνουν όπως μπορεί ο καθένας στο εξωτερικό. Με υποτροφίες, πληρώνοντας, χρησιμοποιώντας τα ειδικά φοιτητικά δάνεια που δίνονται έξω - πάντως φεύγουν όσοι παίρνουν τις σπουδές τους στα σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.