Ετικέτες

18.2.20

Επίσκοπος της Μόσχας και Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου υπέγραψαν με αιρετικούς χάρτη συνεργασίας!


Σχόλιο: Της νύκτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει!
Υπογράφτηκε ο «οικουμενι(στι)κός χάρτης» της Μπολόνιας.

Είχα γράψει παλαιότερα ότι οι ενέργειες του Φαναρίου είναι βούτυρο στο ψωμί του ΠΣΕ, καθότι δίνεται η ευκαιρία στους οικουμενιστικούς κύκλους να παρουσιαστούν ως «ειρηνοποιοί» και προωθητές «της συνεργασίας».Η φιλτάτη Ορθοδοξία, μη δίνοντας στον κόσμο την ζωντανή μαρτυρία της εν Χριστώ ενότητας, βγαίνει λαβωμένη από αυτήν την κατάσταση, ενώ οι οικουμενιστικές τακτικές αναδεικνύονται ως υπέρτερες. Βλέπουμε τους Ορθοδόξους να μην μπορούνε να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά να τρέχουν όλοι μαζί να υπογράψουν κείμενα με αιρετικούς! Καταλαβαίνει κανείς, τι «μαρτυρία» θα δώσουν όλοι αυτοί!

Την ώρα που το Πατρ. Μόσχας έχει διακόψει την κοινωνία με το Πατρ. Κωνστ/Πόλεως, Επίσκοπος της Ρωσίας μαζί με Αρχιμανδρίτη του Φαναρίου και άλλους -υποτίθεται- Ορθοδόξους, υπέγραψαν χάρτη συνεργασίας με αιρετικούς! Παράλληλα ο «πάπας της Ανατολής» τραβάει το σχοινί στα άκρα, προωθεί συστηματικά το διαιρετικό στοιχείο του εθνοφυλετισμού και μας σκοτίζει με τα φανταστικά του «προνόμια». Όσο για την Ρωσία, τι να πει κανείς; Αντί να δει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόρτα της πνευματικά, πάει να μιμηθεί το έκπτωτο Φανάρι.
Στις 30 Ιανουαρίου του 2020, υπογράφτηκε στην Μπολόνια «οικουμενικός χάρτης» στον οποίον καθορίζονται οι «κοινές αξίες» των θρησκευτικών κοινοτήτων της περιοχής και επισημοποείται η δέσμευσή τους για συνεργασία, με τελικό σκοπό την δημιουργία ενός «Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών».
Η «εορτή» έγινε στην Βασιλική του San Paolo Maggiore (Μπολόνια, Ιταλία) υπό την προεδρία του καρδιναλίου Matteo Zuppi. Παρευρέθησαν -εκτός από Παπικοί και Ορθόδοξοι- Κόπτες, Αντβεντιστές, Βαλδένσιοι, Αγγλικανοί, Ευαγγελικοί κ.α. Απ’ ότι φαίνεται στο βίντεο, όλοι αυτοί πρέπει να συμπροσευχήθηκαν.
Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε πρώτον αριστερά τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Παπαβασιλείου, Αρχιερατικό Επίτροπο στην Αρχιερατική Περιφέρεια Εμιλίας Ρωμανίας του Πατρ. Κωνσταντινουπόλεως. Δεύτερος από δεξιά (αριστερά του Καρδιναλίου) είναι ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ Αμβρόσιος. Ο Αμβρόσιος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας στις 30 Μαΐου του 2019 με τον τίτλο Μπογκορόντσκ, για να διακονήσει τις Μολδαβικές ενορίες στην Ιταλία. Η νέα αυτή Επισκοπή εντάσσεται στο Ρωσικό Εξαρχάτο για την Δυτική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.