Ετικέτες

4.2.20

Κόλπο γκρόσο! - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χωρίζουν την Παγκόσμια Ορθοδοξία


Αναλυτής: Οι Αμερικανοί θέλουν να αποτρέψουν τους βαλκανικούς λαούς να σχηματίσουν συμμαχίες βάσει της κοινής τους πίστης(...) Με αφορμή την παρουσία Πομπέο στο Κίεβο, άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου.

Η συνάντηση του κ. Pompeo με τον επικεφαλής της OCU δεν κατέστη αναγκαία τόσο πολύ από την ουκρανική ατζέντα, όσο από την ιδέα του διαχωρισμού της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, πιστεύει ο πολιτικός εμπειρογνώμονας του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής, Ντανιελ Μπογκατιριοφ.

Σύμφωνα με το δίκτυο golos.ua ο πολιτικός εμπειρογνώμονας ανέφερε:

"Η συνάντηση μεταξύ του Πομπέο και του Επιφάνιου δεν συνέβη μόνο ως αμιγώς ουκρανική ατζέντα, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν τέτοια σενάρια εκκλησιαστικών σχισμάτων όπως στην Ουκρανία σε ολόκληρο τον ορθόδοξο χώρο",

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν ενεργά ένα τέτοιο σενάριο στο Μαυροβούνιο.

"Τυπικά, αυτό γίνεται για να περιοριστεί η επιρροή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επειδή οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι ένας πολιτικός παράγοντας επιρροής. Αλλά δεν είναι μόνο για αυτό. Έχει γίνει επίσης για να αποτρέψει τους βαλκανικούς λαούς να σχηματίσουν συμμαχίες βάσει της κοινής τους πίστης”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Bogatyriov, ο στόχος που επιδιώκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα Βαλκάνια είναι να αποξενώσουν τους τοπικούς ορθόδοξους λαούς ώστε να είναι ευκολότερο να τους ελέγξουν στο μέλλον.

"Γι 'αυτό το λόγο ο Πομπέο συναντήθηκε με τον Επιφάνιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, αναγκάζουν ορισμένες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, μέσω εκφοβισμού και εκβιασμού, να αναγνωρίσουν την OCU ", κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας Μητροπολίτης Λουκάς που τόνισε ότι η επίσκεψη του Mike Pompeo στην OCU δείχνει ποιος αγωνίζεται ενάντια στην Ορθοδοξία.

πηγή
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.