Ετικέτες

11.2.20

Ψευδομητροπολίτης Ολβίας꞉ Με χειροτόνησε ο Πατριάρχης!


Ενημέρωση για τα διαδραματισθέντα
στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις 23.01.2020.Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα γεγονότα, που διαδραματίσθηκαν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, θέλουμε να ενημερώσουμε τον πιστό λαό, για το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε με την παρουσία και την συμμετοχή εκεί του Ψευδομητροπολίτου Ολβίας σχισματικού Επιφανίου της λεγομένης αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε στην εν λόγω Ιερά Μονή Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Τα πράγματα ήταν όμορφα, κατανυκτικά και όλα τελέσθηκαν με την πρέπουσα σειρά και τάξη.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ήταν παρών και συμμετείχε ο Ψευδομητροπολίτης Ολβίας σχισματικός Επιφάνιος από τον Όρθρο ακόμη.
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους π.Στέφανος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Ψευδομητροπολίτου, αποχώρησε αμέσως από την Εκκλησία και το Μοναστήρι.
Τα ονόματα όσων μετείχαν σε αυτό το συλλείτουργο είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο. Σε ερώτηση που ετέθη από μετέχοντα Επίσκοπο στον Ψευδομητροπολίτη Ολβίας την ώρα της ακολουθίας : «από ποιόν χειροτονήθηκες;», η απάντηση ήταν ψευδής: «από τον Πατριάρχη», (ενώ έχει χειροτονηθεί από τον επίσης Ψευδομητροπολίτη σχισματικό Επιφάνιο Ουκρανίας).
Με ψέμματα, λοιπόν, βλέπουμε πως θέλουν να σπιλώσουν κάθε τι υγιές, με πονηρές, κρυψίνοες πράξεις, μιαρές και ανόσιες.
Βέβαια, πολλοί Αρχιερείς βρέθηκαν “προ εκπλήξεως” με το παραπάνω γεγονός, αλλά ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο πρόσωπο του Χριστού μας και στον θεματοφύλακα της Πίστεως, τον πιστό λαό.

Ορθόδοξοι πιστοί, που παρευρεθήκαμε στην Ιερά Πανήγυρη.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.