Ετικέτες

21.3.20

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ...

Αποτέλεσμα εικόνας για συνελήφθη ο μητροπολίτησ κυθήρων


Σχόλιο: Άφησα επίτηδες το λάθος, για να αποδειχθεί πόσο ακατήχητος λαός είμαστε. Πόσο μακριά από τον Θεό έχουμε φύγει... Εδώ δεν ξεχωρίζουμε τους όρους "θεία λειτουργία" και  "ακολουθία" και θα αναγνωρίσουμε το μέγα μυστήριο της θείας ευχαριστίας - θείας μεταλήψεως (κοινωνίας); Παραθέτω και τους εξής μακαρισμούς (από την ακολουθία της θ΄ ώρας της Μεγάλης Σαρακοστής)


Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, 
ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.
Μακάριοί ἐστε, ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς, καὶ διώξωσι, 
καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα καθ' ὑμῶν, ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ.
Χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς.


Αυτή την εξέλιξη την έχουμε, διότι οι ιεράρχες και οι ιερείς μας δεν είναι ενωμένοι. Αυτή την εξέλιξη την έχουμε γιατί έχουμε διώξει τον Θεό από τις καρδιές μας, από την ζωή μας κι έτσι έχουμε τυφλωθεί (πλανηθεί από τον Διάβολο ξανά και ξανά) και δεν βλέπουμε ότι η λύση στο πρόβλημά μας είναι ο Θεός, και μόνον Αυτός. Δεν βλέπουμε ότι αν συνεχίσουμε αυτό τον δρόμο θα πέσουμε σε γκρεμό, αν δεν είμαστε ήδη σε ελεύθερη πτώση. Μένει να δεχτούμε τη συνέπεια της πτώσης (την κρούση με το έδαφος...). Αν αργήσει λίγο, έχει να κάνει με το ότι ανεβήκαμε πολύ ψηλά λόγω της αλαζονείας μας... Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο σφοδρή θα είναι και η σύγκρουση (το παράδειγμα δεν είναι δικό μου, αλλά του Αγίου Παϊσίου...).


Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς την Παρασκευή άνοιξε τον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και τέλεσε την λειτουργία των Χαιρετισμών (διόρθωση: την ακολουθία ΟΧΙ τη λειτουργία!), παρά την σχετική απαγόρευση λόγω κοροναϊού.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Tου έγινε σύσταση και την επόμενη φορά θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος.

2 σχόλια:

  1. «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοιες μέρες κυνηγούσαν... Τον Χριστό μας.... Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης... Είναι σε πολύ καλό δρόμο... Φωτεινό παράδειγμα για εμάς... Οι προσευχές μας.. θα είναι μαζί του...!! Υ.Γ όλα καλά θα πάνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.