Ετικέτες

16.3.20

Ο Θεός να μας ελεήσει... ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα - ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας από το σπίτι του...

Αποτέλεσμα εικόνας για προσευχή

Τώρα που μας έκλεισαν τις εκκλησίες (δείτε εδώ) καλούμαστε να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες. Ας δείξουμε στον Θεό τη διάθεσή μας και ας αφήσουμε σε Εκείνον τα υπόλοιπα. Ο Κύριος θα απαντήσει... Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. Είπα διάφορα τις τελευταίες ημέρες και τώρα θα πω πολύ χειρότερα... Καλό είναι πρώτα να συμβουλευτώ τον πνευματικό μου.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όποιον δεν γνωρίζει το τυπικό να κάνει μόνος του τις ακολουθίες. Μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε (αν έχετε τα εξής βιβλία: Μέγα Ωρολόγιο, Τριώδιο και Μηναία) που μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στο διαδίκτυο. Μία άλλη επιλογή είναι το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2FM. Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί.


ΟΡΘΡΟΣ ΤΡΙΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
(περιέχει τον όρθρο από το Μέγα Ωρολόγιο και έχει ενσωματωμένα τα μέρη από το Τριώδιο και τα Μηναία που δίνω και παρακάτω)

ΤΡΙΩΔΙΟ

ΜΗΝΑΙΑ


ΩΡΕΣ
(τελούνται μετά τον όρθρο)

ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ

ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ

ΕΚΤΗ ΩΡΑ

ΕΝΑΤΗ ΩΡΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
(ο εσπερινός της Τρίτης εκκλησιαστικά είναι η πρώτη ακολουθία της Τετάρτης)

ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ


Σχόλιο: Να σημειώσω ότι 4 περίπου ώρες ακολουθιών καθημερινά δεν υποκαθίστανται από 15 λεπτάκια "μηχανικής και αυτόνομης προσευχής" (πόσο μάλλον ότι κόβονται οι προηγιασμένες και οι θ.λ. του Σαββάτου, ενώ γίνονται "λιτές" θ.λ. "ψεκάστε-σκουπίσατε" τις Κυριακές και του Ευαγγελισμού). Δεν είναι ΑΤΜ ο Θεός...

επιμέλεια ανάρτησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.