Ετικέτες

5.5.20

Το πολύτιμο δαχτυλίδι


Ασημένιο δαχτυλίδι

Λένε πως κάποιος μάγος δώρισε στο βασιλιά του ένα πολύτιμο δαχτυλίδι, που είχε την ιδιότητα να σφίγγει και να προξενεί πόνους στο δάκτυλο του βασιλιά όταν έπαιρνε εσφαλμένη απόφαση ή έκανε κακή σκέψη ή πράξη.

Ανεκτίμητο, πράγματι, δαχτυλίδι…!

Τέτοιο όμως «δαχτυλίδι» έχουμε όλοι μας.

Είναι η συνείδησή μας.


Αυτή η πολύτιμη δωρεά του Θεού μέσα μας!

Πριν να ενεργήσουμε μας ενθαρρύνει, μας προτρέπει, μας ενισχύει αν η οι πράξεις μας είναι θεάρεστες. Αντίθετα μας αποτρέπει, μας αποθαρρύνει αν οι πράξεις μας δεν είναι θεάρεστες.

Και μετά από κάθε ενέργειά μας, μας επιβραβεύει με μια εσωτερική χαρά και πληρότητα ή μας ελέγχει και μας τύπτει αντίστοιχα. Αυτές είναι οι τύψεις της συνειδήσεως. Κι αυτές μεγάλη ευεργεσία γιατί με τον εσωτερικό πόνο που μας προκαλούν μας κατευθύνουν τελικά προς διόρθωση.

Ευτυχισμένοι όσοι κρατούν ανεπηρέαστη αυτή την εσωτερική πυξίδα. Όσοι ακούν αυτή τη φωνή και δεν την αγνοούν ή δεν την φιμώνουν. Γιατί θα προχωρούν στο δρόμο της ζωής με ασφάλεια, χωρίς ναυάγια. Αλλά και όσοι την φωτίζουν με το λόγο του Θεού και βρίσκουν το κουράγιο να την καθαρίζουν και πάλι και να την λαμπρύνουν με τα μυστήρια της Εκκλησίας!

Ι. Ν. Αγίας Κυριακής Αμφιθέας-Παλαιού Φαλήρου
www.inak.gr


http://orthmad.gr

https://sfa-cryptochristian.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.