Ετικέτες

10.6.20

Κίνηση ματ! Προσευχή για τον Νικόλαο που βλασφήμησε κατά του Αγίου Πνεύματος...

Εδέμ Επιστρέψτε στον Kύριο τον Θεό σας·επειδή, είναι Ελεήμονας και ...

Επικοινώνησε μαζί μας γονέας ο οποίος μας περιέγραψε μία πολύ θλιβερή κατάσταση και ζητά τη συνδρομή μας... Γράφει ο γονέας:

"Εχθές με ενημέρωσε η σύζυγός μου ότι σε σελίδα στο φατσοβιβλίο που εκπροσωπεί τους γονείς δημοτικού, ο διαχειριστής της σελίδας είχε βάλει πριν 2 ημέρες ένα μήνυμα "διαμαρτυρίας" κατά της αργίας του Αγίου Πνεύματος με το σκεπτικό ότι δεν φτάνει που χάθηκαν τόσα μαθήματα λόγω κορωνοϊού, τώρα χάνουν τα παιδιά και άλλο ένα μάθημα λόγω της αχρείαστης αργίας... Το θέμα δεν ήταν η άποψή του, αλλά ο τρόπος που επέλεξε να την προωθήσει...
βάζοντας το μήνυμά του σε υπόβαθρο με "κακάκια" από ένα ανόητο επιτραπέζιο παιχνίδι που κυκλοφορεί στο εμπόριο... ναι καλά διαβάζετε παιδικά κακάκια με λευκά ματάκια κτλ... και όχι μόνο αυτό, αλλά σχολίαζε από κάτω μόνος του ότι πάντα αυτή την ημέρα την έλεγε του "Αγίου οινοπνεύματος" και ότι του άρεσε όταν ήταν φοιτητής ή μαθητής που έχανε μάθημα (λίγο αντιφατικό αυτό...). Στη συνέχεια ανέλαβα το ρόλο να απαντήσω σε αυτόν τον ταλαίπωρο και άλλοτε με το μαστίγιο άλλοτε με νουθεσίες επιχείρησα με σύντομα σχόλια να τον κλονήσω, ώστε τουλάχιστον να αφαιρέσει τη βλάσφημη ανάρτηση και τα βλάσφημα σχόλια. Όχι μόνο δεν πέτυχα τον στόχο μου, αλλά κατάφερα να διαγράψει τα σχόλια και στη συνέχεια όταν επέμεινα, πέτυχα και να με διαγράψει από μέλος της ιδιωτικής ομάδας... Είχα βέβαια φροντίσει να κρατήσω φωτογραφίες των σχολίων γιατί υποψιαζόμουν ότι θα το έκανε κι έχω όλο το υλικό στη διάθεσή μου. Επικοινώνησα επίσης με τη διευθύντρια του σχολείου που έδειξε να παίρνει τη θέση μου, με την πρόεδρο του συλλόγου που ευγενικά μου εξήγησε ότι η σελίδα δεν εκπροσωπεί επίσημα τον Σύλλογο, αλλά είναι ανεξάρτητη κι έκανα αρκετές κινήσεις μήπως και πιεστεί τουλάχιστον να αφαιρέσει την ανάρτηση. Τζίφος... Μιλάμε για σύγκρουση με ντουβάρι... Είχα σκοπό να κάνω κι άλλες κινήσεις με τις οποίες ανθρωπίνως θεωρούσα ότι θα τον φόβιζα (μιας και έχω πολύ αποδεικτικό υλικό στη διάθεσή μου), αλλά μετά από την αλληλεπίδραση με τους παραπάνω αλλά και τον πνευματικό μου, αποφάσισα να σταματήσω την ανθρώπινη αντεπίθεση η οποία σε έναν πωρωμένο άνθρωπο μπορεί να επιφέρει πολύ αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα κι έτσι αφού δεν βρήκα ιδιαίτερη συμπαράσταση από τους γονείς (μόλις δύο -τρεις πήραν θέση υπέρ μου), οι άλλοι σιώπησαν ή αποποιήθηκαν των ευθυνών τους... τελικά τον αφήνω στα χέρια του Θεού και ζητώ τη συνδρομή της ομάδος προσευχής σας. Αντί να καταραστούμε αυτόν τον βλάσφημο, ας προσπαθήσουμε - ξέρω ότι είναι δύσκολο - να τον συμπονέσουμε. Είναι ταλαίπωρος, βρίσκεται σε δαιμονική κατάσταση... Επειδή όμως μπορεί ο Κύριος να βλέπει κάποια μικρή σπίθα, και επειδή Εκείνος γνωρίζει τα κρύφια της καρδίας, ας ζητήσουμε τη δική του επέμβαση. Ας το κάνει με όποιον τρόπο θέλει. Εκείνος ξέρει πώς να τον συνεφέρει, αν κι εφόσον υπάρχει δυνατότητα μεταστροφής. Επιλέγω, λοιπόν, να χάσω τη μάχη εναντίον ενός βλάσφημου και κάνω αλλαγή με τον Παντοδύναμο Δημιουργό. Νομίζω ότι η κίνηση αυτή είναι, όπως θα έλεγα κάποτε, μια κίνηση ματ."

Και το όνομα αυτού:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τόσο καιρό προσευχόμαστε για πολλούς πονεμένους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους πολλοί από αυτούς. Σήμερα μας καλούν να προσευχηθούμε για έναν ταλαίπωρο που κινδυνεύει να χάσει την ψυχή του. Δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει, δεν αντιλαμβάνεται, βρίσκεται σε σύγχυση, έχει πωρωθεί από την αμαρτία και σχεδόν έχει χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας. Όμως τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό. Ας προσευχηθούμε λοιπόν ο Θεός να τον συνεφέρει αν αυτό είναι εφικτό. Και ας γίνει το θέλημά Του.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.