Ετικέτες

11.8.20

Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις,.. μή συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ...



ΜΗ ΣΥΣΧΗΜΑΤΙΖΕΣΘΕ ΤΩ ΑΙΩΝΙ ΤΟΥΤΟ(Ρωμαίους 12,2).


Ιερομόναχος Ευφρόσυνος

Μόλις χθες κυκλοφόρησε ένα σατανικό και βλάσφημο κείμενο του π. Σπυρίδωνος Σκουτή, και επειδή εξαιτίας του οδηγούνται στον εφησυχασμό, την απώλεια και τη βλασφημία ψυχές, έχουμε χρέος να αποκαταστήσουμε δημόσια την αλήθεια.

Α) Όταν ο νόμος του κράτους, ακόμα και της συνόδου της Εκκλησίας, αντίκειται στον νόμο του Χριστού και στους ιερούς Κανόνες οφείλουμε να κάνουμε, όπως οι Απόστολοι, αγία ανυπακοή.
Β) Η δημόσια ομολογία είναι ανώτερη από την ελεημοσύνη που προέρχεται από άρνηση της αλήθειας. Όταν ομολογούμε εν Χριστώ θαρραλέα είναι μέγιστη πνευματική ελεημοσύνη.
Γ) Η χρήση μάσκας στον ιερό ναό δείχνει απιστία, και βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα, πράγμα το οποίο δεν συγχωρείται. Οι ιερές ακολουθίες και η θεία Λειτουργία γίνονται για τους πιστούς! Και ο κάθε πιστός οφείλει να μην έχει το σχήμα αυτού του κόσμου (στην περίπτωσή μας τη μασκοφορία), αλλά να ακολουθεί τον νόμο του Χριστού μας και τη συμφωνία των Αγίων Πατέρων, που καταδικάζουν την αίρεση του βαρλααμισμού, δηλ.την άρνηση της Θ. Χάριτος.
Δ) Ο ιερός Ναός ποτέ δεν μολύνεται ούτε μολύνει. Άλλο πράγμα η καθαριότητα και η ευπρέπεια του ναού, η εκδίωξη βλαβερών εντόμων κ.τ.λ, και άλλο η αίρεση του να απολυμαίνεται ο οίκος του Θεού, σαν να είναι κοινή αίθουσα, με τον φόβο ότι εκεί θα κυκλοφορούν κάθε είδους μικρόβια. Γι' αυτό κάθε ναός που απολυμανθηκε, εκεί βλασφημήθηκε το Άγιο Πνεύμα, και πρέπει να διαβαστεί ειδική ευχή "επί βεβηλώσει" ιερού ναού!

Ε) Στον ναό κυκλοφορεί με άδεια του Θεού και ο διάβολος και κατά παραχώρηση Θεού πειράζει τους ανθρώπους. Ό,τι όμως κι αν επιτρέψει ο καλός Θεός να πάθουμε είναι για καλό μας, και δεν επιτρέπεται ο παραμικρός λογισμός δειλίας ή αμφιβολίας. Πολλοί Άγιοι πέθαναν μέσα στο ναό ή λιποθύμησαν ή χτύπησαν, αυτό όμως μόνο ευλογία είναι και μακάριοι οι αγωνιστές και πιστοί έως θανάτου. Προτιμότερο να πεθάνουμε μέσα στον ναό χωρίς να βάλουμε μάσκα, παρά να κολαστούμε αιώνια βάζοντάς την από φόβο και δειλία.
Στ) Όπως μας λέει ο Θεός στην Αποκάλυψη οι δειλοί είναι στην πρώτη θέση από εκείνους που θα κολαστούν, γι' αυτό ας προσέξουμε!(Αποκαλ. 21,8).
Ζ) Εννοείται ότι και ένα ύφασμα, και μια υπογεγραμμένη ακόμα, μπορεί να μας χωρίσει από τον Θεό. Ο Χριστός μας θέλει όλους δικούς του και θερμούς στην πίστη, αν είμαστε χλιαροί όπως προτρέπει το κείμενο του πατρός, θα μας κάνει εμετό!
Η) Σίγουρα το καλύτερο είναι να μείνουμε στο σπίτι και να προσευχηθούμε, παρά να συχνάζουμε σε ναούς και ιερείς που έχουν αρνηθεί τον Χριστό για μια θέση, ένα μισθό ή υπακούοντας σε ανίερες αποφάσεις συνόδων ή κυβερνήσεων. Ο Χριστός είναι η αλήθεια, και φεύγει από εκεί που τον αρνούνται, άρα μπορεί να ενώνεται και με οποιονδήποτε πιστό, που για την αγάπη του θυσιάζει τον εκκλησιασμό σε αιρετίζοντες ναούς! π.χ στην Κομμουνιστική Ρωσία είχαμε δύο εκκλησίες, την κρατική και βλάσφημη και τη διωγμένη και λειτουργούσα στις κατακόμβες!.
Θ) Όλο το κείμενο του πατρός Σπυρίδωνα διαπνέεται από εμπάθεια και πλάνη με ένδυμα ψευτοαγάπης, είναι δηλ. στο αιρετικό άκρο του Οικουμενισμού, ενώ δήθεν όλοι οι άλλοι είναι φανατικοί και ζηλωτές! Είναι κρίμα διότι φαίνεται ξεκάθαρα πόσο είναι άοσμο προσευχής και δακρύων, ούτε καν της στοιχειώδους θεολογικής κατάρτισης!
Ι) Όταν αγαπάς αληθινά δεν αγκαλιάζεις την πλάνη!, αλλά βοηθάς τον συνάνθρωπο με τρόπο πώς να σωθεί, να μην κολαστεί!Δεν αγαπάμε λοιπόν όταν αγκαλιάζουμε τους μασκοφόρους, αλλά όταν στηλιτεύουμε τη βλασφημία και τους νουθετούμε να την αφήσουν! Αυτή είναι η αγάπη του Χριστού!, εν αληθεία, όχι μέσα στο ψέμα...Ο Κύριος της αγάπης πήρε φραγγέλιο και έδιωξε τους εμπόρους από τον ναό και τους υποκριτές φαρισαίους...
ΙΑ) Το κείμενο του π. Σπυρίδωνα μας θυμίζει τον μύθο του Αισώπου για την αλεπού με την κομμένη ουρά. Ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, λέει ο λαός μας. Επειδή δηλ. δειλιάζει να κάνει το χρέος της αγίας ανυπακοής στο κράτος και στους αιρετιζοντες επισκόπους, θέλει να τραβήξει στην απώλεια και τον αγνό πιστό λαό. Δεν θα το επιτρέψουμε.
ΙΒ) Προτού μιλήσουμε δημόσια ως ποιμένες καλό είναι να πάμε για λίγα χρόνια στην έρημο και να καθαρίσουμε την καρδιά μας και μετά να διδάσκουμε τους άλλους.
ΙΓ) Δεν οφελεί η εξομολόγηση και ο εκκλησιασμός όταν ο πνευματικός δεν λέει την αλήθεια και δεν είναι του Θεού άνθρωπος, οδηγούνται κι αυτός και το ποίμνιο στην απώλεια.
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε το πόσο αρέσει στον Χριστό μας κάθε διχασμός που γίνεται για την αγάπη του!!! Και πώς θα διχοτομήσει όλους εκείνους που υποκρίνονται τους ποιμένες ενώ είναι λύκοι άρπαγες. Από τους καρπούς του γνωρίζεται ο καθένας.
Επίσης έχουμε πάμπολλα παραδείγματα πως η Παναγία μας σιχαίνεται τους εχθρούς του Υιού της, δηλ. τους αιρετικούς όλων των εποχών.
Είθε η χάρις Της να φωτίζει κάθε καλοπροαίρετη ψυχή να αγωνίζεται με καθαρή θυσία τον πνευματικό αγώνα για την αιώνια σωτηρία και ζωή,η οποία χαρίζεται σε ολίγους!

Στώμεν καλώς!

Πηγή: Η θεοσκέπαστη γη των Μετεώρων 

Το άρθρο του π. Σ. Σκουτή,στο οποίο απάντησε ο μοναχός Ευφρόσυνος
μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://euxh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.