Ετικέτες

3.9.20

Τελευταία ημέρα συνεδρίασης της ΔΙΣ – Η πρόταση της Εκκλησίας προς το υπουργείο Παιδείας για τους Αγιασμούς στα σχολεία


Σχόλιο: Θυμηθείτε το χθεσινό σχόλιό μας εδώ. Ήταν αναμενόμενο... ακόμα και στις 15/9 βέβαια θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό να γίνει αγιασμός ανά τάξη... Βέβαια αυτή η παρωδία που ζούμε κάθε χρόνο και η βλασφημία-ασέβεια με την απόλυτη αταξία που επικρατεί στα περισσότερα σχολεία κατά τη διάρκεια του αγιασμού καλό είναι να μην επαναληφθεί. Ή θα γίνεται αγιασμός με απόλυτη τάξη και ευσέβεια ή καλύτερα να μην γίνεται αγιασμός. Ας γίνεται μόνο στην εκκλησία για τους πιστούς και τις οικογένειές τους...

Ολοκληρώνεται σήμερα, με την τρίτη ημέρα των εργασιών, η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε υπό τη νέα της σύνθεση για τις τακτικές εργασίες του μηνός Σεπτεμβρίου.

Κατά τη χθεσινή ημέρα συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας εργασιών, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μίλησε αποκλειστικά στη κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Στρουμπάκο για το τι θα γίνει με τον Αγιασμό στα σχολεία, καθώς φέτος η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουμε λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Περισσότερα ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.