Ετικέτες

9.10.20

Μαρτυρία από γνωστούς μας που κόλλησαν κορωνοϊό - Ας μην υποτιμήσουμε τον ιό, αλλά να ΜΗΝ τον φοβηθούμε κιόλας έχοντας ως αντίδοτο τον ΥΙΟ.

 


Προχθές μιλήσαμε με πρώην συναδέλφους δικού μου ανθρώπου που κόλλησαν κορωνοϊό (αν αναρωτιέστε, μόνο από το τηλέφωνο έχουμε μιλήσει τα τελευταία χρόνια...). Έχω ζητήσει να καταγράψουν την εμπειρία τους για να την μεταφέρουμε αυτούσια, αλλά σε πρώτη φάση τα μεταφέρω από μνήμης.

Ένας υπάλληλος του δημοσίου (στο εξής κρούσμα 1) που ελέγχει αλλοδαπούς κόλλησε και αποτέλεσε εστία μετάδοσης και για άλλους εργαζομένους στον ίδιο χώρο. Από ό,τι μας λέει συνάδελφος (κρούσμα 2) που κόλλησε από αυτόν (δηλ. το κρούσμα 1) οι αλλοδαποί πάσχουν σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό μιας και ζουν σε χώρους πολλοί μαζί και χωρίς να έχουν καλές συνθήκες υγιεινής... (Εννοείται ότι δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά το κράτος που τους μαζεύει αλόγιστα... και μετά μας κουνάει το δάχτυλο να τηρούμε τα μέτρα...)

Τα συμπτώματα στον πρώην συνάδελφο (κρούσμα 2) εκδηλώθηκαν 4-5 μέρες αφότου έμαθε ότι το (κρούσμα 1) ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Δεν άργησε να κολλήσει και η σύζυγος του (κρούσμα 3). Τα συμπτώματα ήταν ήπια στην αρχή. Η σύζυγος (κρούσμα 3) το περνάει πιο βαριά, αλλά χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία. Γι' αυτούς η περιπέτεια ξεκίνησε πριν 3 εβδομάδες περίπου. Μεταφέρω αυτά που θυμάμαι από την προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία (ακολουθεί και σχολιασμός):

Ο πυρετός ξεκινούσε ήπια το πρωί με περίπου 37 βαθμούς και όσο βράδιαζε τιναζόταν στα ύψη (απότομα). Αυτό διήρκεσε για πάνω από 10 μέρες. Η εφίδρωση ήταν πολύ έντονη. (συμπτώματα που ταιριάζουν με δυνατή γρίπη, π.χ. Η1Ν1)

Ταυτόχρονα υπήρχαν συμπτώματα σαν αυτά της γαστρεντερίτιδας (έντονη τάση για έμετο), ό,τι και να έτρωγαν έβγαινε... Μετά την 8η μέρα μάλιστα χάθηκε η όσφρηση και η γεύση. Ό,τι και να τρώγανε ήταν άγευστο σαν άχυρο και στο τέλος έμενε μια απαίσια αίσθηση σαν να είχαν φάει μουχλιασμένο τυρί...

Από τις πρώτες ημέρες η γιατρός τους είχε δώσει αντιβίωση (ζιθρομάξ) ώστε να προστατευτούν από ενδεχόμενη επιπλοκή πνευμονίας και φαίνεται ότι λειτούργησε.

Μετά τη 12η ημέρα αναπτύχθηκαν αντισώματα και ο πυρετός σταμάτησε. Δημιουργήθηκε όμως ισχυρός ίλιγγος και ακόμα και με βομέξ τα συμπτώματα είναι έντονα. 

Οι δείκτες φλεγμονών ΤΚΕ, CRP και οι τρανσαμινάσες στον ουρανό. Ενδεικτικά, ενώ οι φυσιολογικές τιμές ΤΚΕ είναι από 0-15, η ΤΚΕ της συζύγου (κρούσμα 3) ήταν 2 εβδομάδες μετά στο 100 (σκεφτείτε ότι άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα έχουν ΤΚΕ 30-40...)

Η εξάντληση είναι μεγάλη, αλλά παρόλα αυτά δεν δικαιολογείται παραπάνω άδεια και μετά τις δύο εβδομάδες της καραντίνας πρέπει ο ασθενής να επιστρέψει στην εργασία! Οι γιατροί κοιτούν τα αντισώματα και βλέποντας ότι υπάρχουν πιστοποιούν ότι πλέον το κρούσμα δεν είναι μεταδοτικό... Αυτό ας το δεχθούμε ως μη ειδικοί, αλλά τί γίνεται όταν ο άλλος είναι εξαντλημένος και ζαλίζεται; Δεν θα έπρεπε να πάρει παραπάνω άδεια;;; Το (κρούσμα 3) κατάφερε λοιπόν να πάρει με το ζόρι άλλες 3 ημέρες άδεια (που πρακτικά ήταν 2) αφού τη μια ημέρα την έφαγε στη δουλειά πριν καταφέρει να πάρει την άδεια...

Η περιγραφή των γνωστών μας (αν και του κρούσματος 2 ήταν πιο ενθαρρυντική, επειδή το πέρασε με πιο ήπια συμπτώματα) μας θορυβεί με την έννοια ότι πλέον αρχίζουμε να ακούμε και στον κύκλο των έστω μακρινών συγγενών ή φίλων για κρούσματα. Το προηγούμενο διάστημα που είμασταν σε καραντίνα (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) σχεδόν κανένας μας δεν άκουγε σε γνωστούς και φίλους για κρούσματα ή για θύματα. Και ξαφνικά πλέον γίνεται αρκετά αντιληπτό.

Και φανταστείτε ότι είμαστε στα μέσα του φθινοπώρου. Οι εποχιακές ιώσεις έχουν μόλις αρχίσει και άρχισε να ακούγεται και η γρίπη Η1Ν1... Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η κατάσταση τώρα πλέον αγριεύει...

Θα μου πείτε εύλογα, καλά τί κάνεις; έγινες Ευαγγελάτος και άρχισες να μας πανικοβάλλεις, επειδή εμφανίστηκαν κρούσματα και θύματα σε γνωστούς σου; (το θύμα είναι η Αντιγόνη που γράψαμε προχθές επίσης, μακρινή συγγενής).

Απαντώ, λοιπόν, στην εύλογη απορία κάποιων. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός (δεν θεωρώ ότι είναι απάτη), αρνούμαι όμως ότι ήταν τόσο μεταδοτικός κι επικίνδυνος όσο έλεγαν στο προηγούμενο διάστημα. Η απόδειξη είναι ότι ενώ τα μέσα μεταφοράς λειτουργούσαν με απαράδεκτες συνθήκες και πηγαίναμε στα μάρκετ ΧΩΡΙΣ μάσκα σχεδόν ΟΛΟΙ (μιλάω για την αρχική καραντίνα) τα κρούσματα δεν γιγαντώθηκαν. Άρα, δεν ήταν τόσο μεταδοτικό όσο μας έλεγαν. Τα θύματα ήταν στην πλειοψηφία τους πολύ επιβαρυμένα με πολλές παθήσεις (καρκίνο, αυτοάνοσα, διαβήτη, μεγάλη ηλικία κτλ.) και άρα πέθαιναν με κορωνοϊό και όχι από κορωνοϊό. Ο αριθμός τους μάλιστα ήταν πολύ μικρός (κάτω των 100/μήνα, ενώ στην Ελλάδα πεθαίνουν 10.000/μήνα από όλες τις αιτίες). 

Το καλοκαίρι που ξεφύγαμε όλοι (βγάλαμε τα απωθημένα της καραντίνας) και πάλι η κατάσταση έμεινε ελεγχόμενη. Η εμφάνιση όμως τάσης αύξησης των κρουσμάτων οφείλεται σε τουρίστες που ήρθαν επίσης για να βγάλουν απωθημένα (άρα δεν τηρούσαν τους κανόνες και διοργάνωναν π.χ. κρυφά πάρτι), στα καφέ και στα εστιατόρια που πρακτικά λειτουργούσαν κανονικά (με μειωμένο κόσμο, αλλά αρκετό σε πολλές περιπτώσεις για συνθήκες πανδημίας...) και η χρήση μάσκας στο προσωπικό ήταν για το θεαθήναι, και φυσικά οφείλεται και στις κακές συνθήκες διαβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν έρθει στη χώρα μας από τους αγαπημένους μας γείτονες και οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων...

Πλέον εκτιμώ ότι ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχτεί σημαντικά, οπότε αρχίζει να γίνεται πιο επικίνδυνος. Το κράτος στρουθοκαμηλίζει με το ζήτημα των μέσων μεταφοράς (γίνεται μεν χρήση μάσκας, αλλά το σημαντικότερο, που είναι οι αποστάσεις, ΔΕΝ μπορεί να τηρηθεί). Η επιβολή της μάσκας επίσης στα σχολεία και σε άλλους κλειστούς χώρους πρακτικά ΔΕΝ λειτουργεί, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάνει ΚΑΚΗ χρήση (π.χ. φοράει την ίδια μάσκα μιας χρήσης για 2-3 μήνες!, την φοράει με λάθος τρόπο, αποθηκεύει τη μάσκα ως αξεσουάρ στο αυτοκίνητο κρεμασμένη από τον καθρέφτη ή ακόμα χειρότερα στο λεβγιέ ταχυτήτων!!!  Πρόσφατα μάλιστα είδα σε αυτοκίνητο 3 μάσκες στο λεβγιέ, εκτιμώ του μπαμπά, της μαμάς και του παιδιού, η μια πάνω στην άλλη, σίγουρα χρησιμοποιημένες και "έτοιμες" για την επόμενη χρήση...). Όταν περπατάτε, αρχίστε να παρατηρείτε το εσωτερικό των αυτοκινήτων και θα δείτε ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό...

Στο "δια ταύτα"... η εκτίμηση μου η οποία ταιριάζει και με γνώμες γιατρών με τους οποίους έχω μιλήσει είναι ότι σύντομα η κατάσταση θα ξεφύγει. Αυτή τη φορά μάλλον δεν θα υπάρξει έλεγχος όπως πριν, εκτός κι αν αποφασίσει διαφορετικά ο Κύριος. Ο πόλεμος απέναντι στην Εκκλησία εντείνεται και όλα δείχνουν ότι προετοιμάζουν το έδαφος να μας ξανακλείσουν (στις εκκλησίες αναφέρομαι). 

Παραταύτα όσο και να προσπαθούν δεν τους κάθεται ακόμα μια ικανοποιητική πρόφαση. 

Εχθές προσπάθησε ο γνωστός και "αγαπητός" σε όλους μας κ. Ευαγγελάτος (και δημοσιογράφοι από άλλα κανάλια λογικά) να μας δείξουν ως εστία μετάδοσης στα Ιωάννινα μια βάπτιση, ευτυχώς ο παππούς τον αποστόμωσε και τον ανάγκασε σε απίθανη κυβίστηση! Ο παππούς λοιπόν εξήγησε ότι ενώ η βάπτιση έγινε την Κυριακή τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα, άρα είχαν κολλήσει προφανώς νωρίτερα - μάλλον από πρόσφατο ταξίδι τους στην Αθήνα είπε ο παππούς...) [περισσότερα ΕΔΩ]

Με το παραμικρό λοιπόν προσπαθούν να στοχοποιήσουν την Εκκλησία, ενώ από τα προηγούμενα φαίνεται ότι άλλες είναι οι αιτίες... Σύμφωνα με τις ανόητες αναλύσεις κάποιων θα έπρεπε ήδη να είναι άρρωστοι οι περισσότεροι ψάλτες και ιερείς (που προς το παρόν δεν φορούν μάσκα με άδεια των εξουσιαστών)... Και μην μου πείτε ότι είναι ασυμπτωματικοί όταν οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες...

Πώς το εξηγείτε λοιπόν "αγαπητοί" πολιτικοί, σεβαστοί ιεράρχες που πιστεύετε ότι μπορεί να κολλήσουμε και στην εκκλησία, υπάκουοι ιερείς σε αυτούς τους ιεράρχες που δεν δίνετε το χέρι σας στους πιστούς ή μοιράζετε το αντίδωρο σε σακουλάκια, ψάλτες που ενώ δεν φοράτε μάσκα πιστεύετε ότι κολλάει, αλλά μια χαρά ψέλνετε ο ένας δίπλα στον άλλο; και παρόλα αυτά δεν έχετε κολλήσει σχεδόν κανένας;

Όπως είπα και πριν, αυτοί ετοιμάζονται... Η πρόφαση τους λείπει. Επίσης, προτιμούν να το κάνουν κοντά σε μεγάλες γιορτές (βλ. 28η Οκτωβρίου, Σαρακοστή Χριστουγέννων 15/11-25/12 και μετά).

Εμείς ετοιμαζόμαστε;;; Πώς θα αντιμετωπίσουμε το νέο ενισχυμένο (κατά την προσωπική μου εκτίμηση) κύμα κορωνοϊού που θα συνδυαστεί και με τις άλλες εποχιακές ιώσεις (γρίπη, γαστρεντερίτιδες κ.α.). 

Μόνον ένας τρόπος υπάρχει πέρα από τα λογικά ανθρώπινα μέτρα (αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και λογική χρήση μάσκας): ο τρόπος είναι η συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας. ΜΗΝ καθυστερείτε, ΜΗΝ το αναβάλλετε: επικοινωνήστε με τον πνευματικό σας, αν δεν έχετε, ρωτήστε... βρείτε χρόνο να εξομολογηθείτε, με ευλογία πνευματικού κοινωνήστε το ΣΩΜΑ και ΑΙΜΑ του Κυρίου μας άφοβα, κάνετε τα βασικά όσο προλαβαίνετε. ΔΕΝ έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Σύντομα ΔΕΝ θα μπορείτε εκτός και αν γίνετε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, εκτός και αν είστε πρόθυμοι να διωχθείτε. Τώρα τουλάχιστον έχετε την ευκαιρία να το κάνετε "νόμιμα"...

Και φυσικά ας αρχίσουμε να προσευχόμαστε περισσότερο, να ζητάμε τη φώτιση του Κυρίου μας ιδιαίτερα τώρα που μας εγκαταλείπουν πολλοί αρχιερείς και ιερείς... Επίσης να νηστεύουμε λίγο περισσότερο και φυσικά να τα εντείνουμε αυτά την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων που ξεκινά σε 5 εβδομάδες.

Η μόνη πραγματική άμυνα στον ΙΟ είναι ο ΥΙΟΣ. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η μοναδική καλή επιλογή. Όλα τα άλλα έχουν μεγάλο ρίσκο. Αποφασίζουμε και επιλέγουμε...

Ελπίζω, λοιπόν, αν και μακρηγόρησα, να σας απάντησα στην απορία. Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να πανικοβληθούμε. Σκοπός είναι να έρθουμε σε κατάσταση εγρήγορσης, να μην υποτιμήσουμε τον ιό, αλλά να ΜΗΝ τον φοβηθούμε κιόλας έχοντας ως αντίδοτο τον ΥΙΟ.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας, δύναμη εξ' ύψους.

Γεώργιος
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.