Ετικέτες

17.12.20

Αναστολή Εκκλησιαστικών Τελετών σε Δήμους Δ. Αττικής


Σχόλιο: Αρχίζουν να μεθοδεύουν νέο κλείσιμο... ή είναι ιδέα μου; Κάτι μου λέει ότι σύντομα ακόμα και η γιαλαντζί συμμετοχή 25 ατόμων τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα απαγορευτεί... 

Λόγω του αυξημένου φορτίου του κορωνοϊού o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται, ανακοίνωσε νέα μέτρα σε Δήμους της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας από αύριο 18 Δεκεμβρίου για 7 ημέρες. Μεταξύ των μέτρων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή πάσης φύσεως Εκκλησιαστικών Τελετών με εξαίρεση τις Εξόδιες Ακολουθίες ενώ τόνισε ότι απαγορεύεται η προσέλευση σε ναούς ακόμη και για προσωπική λατρεία.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού:

O κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

Επέκταση απαγόρευσης από τις 6 το απόγευμα ως 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο.

Αναστολή λειτουργίας του Click Away, των κομμωτηρίων, των κατασταημάτων περιποίσηης νυχιών των βιβλιοπωλείων.

Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση τις Εξόδιες Ακολουθίες παρουσία στενών συγγενών.

Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς.

Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές.

Μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στα γηροκομεία σε φιλοξενούμενους και προσωπικό

Διανομή μασκών με φροντίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στους πολίτες της περιοχής

Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της οικίας.

Σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα: 

1155 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 128710, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5171 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37197 (28.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

542 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 782 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 78 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3948 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1585 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους τοπικούς φορείς, με αντικείμενο συζήτησης τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, οι Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτριος Τσαλικάκης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ενημέρωση:


https://www.orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.