Ετικέτες

27.4.21

ΥΠΟΘΕΣΗ: "Μετά την ακολουθία του εσπερινού έχει αλλάξει η ημέρα." ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΤΟΠΟ


Αποδεχόμαστε την πρόταση-συλλογισμό που θέλουμε να καταρρίψουμε κάνοντας χρήση της μαθηματικής αποδεικτικής διαδικασίας που καλείται "εις άτοπον απαγωγή":

"Μετά την ακολουθία του εσπερινού έχει αλλάξει η ημέρα."
(η άποψη αυτή ακούγεται στο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=MhsuplxMR-s)

Με συλλογισμούς καταλήγουμε σε άτοπο:

Είτε το πρωί του Μ. Σαββάτου τελεστεί ο εσπερινός όπως συνηθίζουμε (είτε το απόγευμα όπως θα έπρεπε) σύμφωνα με την παραπάνω υπόθεση έχει αλλάξει η ημέρα, άρα η θ.λ. του Μεγάλου Βασιλείου (που τελείται μαζί με τον εσπερινό) ανήκει στην Κυριακή του Πάσχα.

Το ίδιο όμως και η θ.λ. του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μετά τον αναστάσιμο όρθρο της Κυριακής του Πάσχα (είτε αυτός τελεστεί στις 21:00 είτε στις 0:00)!

Καταλήγουμε σε άτοπο: διότι ό,τι και να πράξουμε, αν δεχτούμε την αρχική υπόθεση, είμαστε καταδικασμένοι να τελούμε δύο θείες λειτουργίες εντός της ίδιας ημέρας, δηλ. της Κυριακής του Πάσχα!!!

Έχουμε μόνο δύο επιλογές: είτε να δεχτούμε το ΑΤΟΠΟ και να απορρίψουμε την αρχική πρόταση - υπόθεση.

Είτε να επιμείνουμε στο ΛΑΘΟΣ μας και να βγάλουμε κατά συνέπεια ΛΑΘΟΣ τον Κανόνα της ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ και τους ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ που δεν πρόσεξαν ότι έβαζαν έναν κανόνα που παραβιάζεται αναγκαστικά την Κυριακή του Πάσχα...

Διαλέγουμε και παίρνουμε...


Γεώργιος

1 σχόλιο:

  1. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.... ΑΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΘΩΠΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΟΣ....ΤΟ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΕΙΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΘΕΟΣ...ΑΛΛΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΠ ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.