Ετικέτες

18.5.21

Πρόσφατα αιτήματα προσευχής 18/5-25/5/21

  

[τελευταία ενημέρωση: 25/5/21, 23:20]

 

Έχουμε πόλεμο και χρειαζόμαστε στρατιώτες! Όσοι πιστοί προσέλθετε. Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε από σφαίρες, αντίθετα κερδίζουμε πόντους μήπως και καταφέρουμε να μπούμε στη Βασιλεία του Κυρίου πάντα με τη χάρη Του και όχι με τη δική μας προσωπική προσπάθεια... Ο Κύριος βλέπει τη διάθεση μας και μας δίνει την χάρη Του που σε άλλους μετατρέπει το ένα τάλαντο σε δύο, σε άλλους 5, σε άλλους 10... Διάθεση λοιπόν... Την έχουμε;

25/5: 

Υπέρ αναπαύσεως: 

Λευκής: Κοιμήθηκε πλήρης ημερών λόγω καρκίνου. Ο Θεός ας την αναπαύει και να ενδυναμώνει τους δικούς της.


Υπέρ θείας βοηθείας: 

Σπυρίδωνος: Καρκινοπαθής. Πλέον παρουσιάζει μεταστάσεις σε όλο το σώμα. 

Πέτρου, Λουκά, Μιχαήλ: είναι στη νευροχειρουργική του ΚΑΤ σοβαρά


21/5

π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του
Θεοφανή  
Κρυσταλλία (7 μηνών έγκυος), 
όλοι με κορωνοϊό και πολύ σοβαρά (είναι στο νοσοκομείο)

Επίσης υπέρ υγείας: Όλγας και Εύας με καρκίνο.

Σεραφείμ και Νικόλαος: με κορωνοϊό σε αρχικό στάδιο. Ας τους έχουμε στην προσευχή μας να περάσουν τη δοκιμασία και να ωφεληθούν πνευματικά (ο ίδιος ο αδερφός μας το ζητά!)

Με τη βοήθεια του Θεού η κατάσταση του Ευαγγέλου (πλέον μεταφέρθηκε στη θέση 148) εξελίχθηκε θετικά! Αυτή τη στιγμή έχει αποσωληνωθεί και μεταφέρθηκε σε μη covid κλινική. Δόξα τω Θεώ! Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι προσευχήθηκαν για εκείνον και εύχομαι ο Θεός να τους σκεπάζει και ευλογεί πάντα! 

Ας βάλουμε και την αδερφή μας Ιωάννα στην κατάσταση προσευχής η οποία είχε αντιμετωπίσει καρκίνου του μαστού και μετά από 5 χρόνια έκανε μετάσταση σε σημείο μη χειρουργήσιμο. Το ίδιο και η Άννα η οποία νοσεί και πάλι μετά από 2 χρόνια που ολοκλήρωσε τη θεραπεία της. 

Επίσης, επαναφέρουμε τον Αντώνιο (15 ετών) στην κατάσταση προσευχής. Τον είχαμε και 2 περίπου χρόνια νωρίτερα στην προσευχή μας. Το παιδί είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία ξαφνικά στον ύπνο του και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα υγείας. Η κατάσταση του ήταν πολύ δύσκολη τότε, αλλά με τη βοήθεια της Παναγίας μας και του Κυρίου μας έμαθα ότι έχει ξυπνήσει από το κώμα και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Ο εγκέφαλος λειτουργεί άψογα, όμως δεν περπατάει και μιλάει ελάχιστα. Ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε γι' αυτό το παιδί και την οικογένειά του που έχουν πολυ δρόμο και αγώνα μπροστά τους. 

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσουμε στην προσευχή μας την Παρασκευή, νεαρή κοπέλα, που μετά από ένα ατύχημα-πέσιμο χτύπησε στο κεφάλι της και από τότε (εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο) ταλαιπωρείται με την υγεία της (πονοκέφαλοι, μουδιάσματα κ.α.)


20/5

Υπέρ θείας βοηθείας:

Κωνσταντίνου: νέος και πιστός αδερφός! Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Παρουσίασε κάποια ξαφνική και σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του που διερευνάται, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί η αιτία. (ΔΕΝ πρόκειται για κορωνοϊό, ούτε για επιπλοκή από εμβόλιο). Νοσηλεύεται. Ας ευχηθούμε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό η αιτία και αν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί, εφόσον αυτό είναι το θέλημα του Κυρίου μας.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσουμε στην προσευχή μας τρεις τουλάχιστον ιερομονάχους, αλλά δεσμεύομαι να μην αναφέρω ονόματα. Θα έλεγα καλύτερα να μνημονεύουμε όλους τους αγωνιστές ιερομονάχους, ιερείς και μοναχούς και όλους όσοι δεν μνημονεύονται με τα ονόματά τους και περνούν αυτή την περίοδο τη δοκιμασία του κορωνοϊού και όχι μόνο... Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτως ή άλλως όλα τα ονόματα... και να τα ξέραμε δεν θα προλαβαίναμε να τα μνημονεύσουμε. Ο Κύριος τα ξέρει. Εμείς ας πούμε έστω ένα Κύριε ελέησον, ας κάνουμε έστω έναν κόμπο στο κομποσκοίνι μας.


Ενημέρωση: Σήμερα έμαθα ότι η πρεσβυτέρα Ευτυχία είναι αρκετά καλύτερα, έχει βγει από το νοσοκομείο και το ίδιο θεωρείται ότι έχει ξεπεράσει την περιπέτεια και ο π. Χριστόδουλος. Τους κρατάμε λίγο ακόμα στην κατάσταση, αλλά πλέον θεωρούνται ότι έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο. Δοξασμένο ας είναι το όνομα της Αγίας Τριάδας, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!


19/5

Υπέρ αναπαύσεως:

Κοιμήθηκε εχθές το απόγευμα ο αδερφός μας Θεοφάνης (θέση 74 στην κατάσταση προσευχής) μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και αφού υπέφερε πάρα πολύ. Ήταν καλός άνθρωπος και καλός Χριστιανός. Ο Κύριος μας ας τον αναπαύσει.

Επίσης υπέρ αναπαύσεως: 

Ιωάννου (44 ετών, αυτοκτονία) - ΜΟΝΟ κομποσκοίνι
Βασίλειου (νέος δυστύχημα), 
Μάρθας (42 ετών, ανακοπή), 
Στεφάνου (θάνατος μετά από εμβόλιο), 
Ευσταθίου (νέος), 
Αθηνάς (νέα), 
Μιχαήλ (22 ετών, δυστύχημα), 
Νεκτάριου (47 ετών, καρκίνος). 

Αιώνια η μνήμη αυτών!

Υπέρ θείας βοηθείας και φωτίσεως

Κωνσταντίνου και Ευγενίας: κινδυνεύει ο γάμος τους.

18/5:

Υπέρ υγείας - θείας βοηθείας

Γεώργιος και Σοφία: νοσούν από κορωνοϊό. Μας παρακαλεί ο γιος τους Μιχαήλ.


Υπερ αναπαύσεως


H γιαγιά Ζαχαρούλα " έφυγε"  το πρωί της Κυριακής κατά τις 07:00 ειρηνικά, Αναστάσιμη ημέρα και περίοδο. Παράκληση να την μνημονεύουμε όποτε μπορούμε. Κηδεύτηκε εχθές Δευτέρα. [Η Ζαχαρούλα ήταν στην κατάσταση προσευχής από τις 12/5, την μεταφέραμε στην κατάσταση κεκοιμημένων.]


Παρακαλώ, ας μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

1 σχόλιο:

  1. Υπέρ Υγείας: ΠΕΤΡΟΥ ,ΛΟΥΚΑ , ΜΙΧΑΗΛ .
    Είναι στην Νευροχειρουργική του ΚΑΤ σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.