Ετικέτες

5.7.21

Είναι η υγεία απλά η απουσία ασθένειας;

 


Αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στην επίσημη ιστοσελίδα του:

“Υγεία είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευεξίας, και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας”

Αυτό εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με το τι τελικά έχει επιτευχθεί στο όνομα της “προστασίας της Δημόσιας Υγείας” το τελευταίο διάστημα.

Ως προς την συνολική σωματική ευεξία των Ελλήνων είναι αμφίβολο, παρά τις διθυραμβικές κομπορρημοσύνες (όπως είναι φυσικό) των κυβερνώντων, εάν πράγματι κάτι επετεύχθη… αλλά αυτό θα διεκπεραιωθεί σε μιά άλλη συζήτηση.

Ως προς τα άλλα δυο σκέλη της Υγείας όμως η κατάσταση είναι απλά καταστροφική: Η εκτίναξη της χρήσης ψυχοφαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών (που πιστοποιείται από τις αναλύσεις των λυμάτων) μαρτυράει μαζί με τις διαβεβαιώσεις των ψυχιάτρων ότι η ψυχική υγεία των Ελλήνων έχει καταβαραθρωθεί μέσα στον εκφοβισμό, την τρομολαγνεία των ΜΜΕ, τον παραλογισμό και τις αντιφάσεις των “μέτρων”, τον απάνθρωπο μακροχρόνιο εγκλεισμό και την στέρηση της προσωπικής επαφής.

Εκεί όμως που πραγματικά έχουμε εικόνα φρίκης είναι η κοινωνική ευεξία. Με βαρύτατη ευθύνη του Συστήματος (Κυβέρνηση, ΜΜΕ, και παρατρεχάμενοι) η Ελληνική κοινωνία βουλιάζει στον διχασμό και στο αδελφοφάγο μίσος, θυσία στον βωμό πολύ σκοτεινών σκοπιμοτήτων. Ανοίγονται νέες εμφυλιοπολεμικές πληγές που πολύ δύσκολα θα επουλωθούν.

Η “Παρεμβολή” καλεί τους Έλληνες να γυρίσουν την πλάτη στον επιχειρούμενο νέο Διχασμό, να μην συναινέσουν στον σκοπούμενο διαχωρισμό των Ελλήνων σε “Αρείους” και Untermenschen. Μόνο εμείς ως κοινωνία μπορούμε να αποτρέψουμε την συμφορά. Μόνο εμείς μπορούμε να ανακτήσουμε την Κοινωνική Ευεξία που αξίζουμε και που αξίζουν και τα παιδιά μας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το φρικτό τέρας που θάφτηκε κάπου εκεί, στην Νυρεμβέργη, δεν θα ξαναζωντανέψει πια. Στο χέρι μας είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.