Ετικέτες

28.7.21

Το CDC αποσύρει τα PCR tests και ζητά άλλη μέθοδο διάγνωσης του covid-19!


To Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων στις ΗΠΑ (CDC) θα αποσύρει, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε, μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2021, το αίτημα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης (EUA) του «Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel», δηλαδή ζητά την απόσυρση του PCR test.

To PCR test παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2020 μόνο για την ανίχνευση του SARS-CoV-2. Το CDC ειδοποιεί εκ των προτέρων τα κλινικά εργαστήρια ώστε να έχουν επαρκή χρόνο και να επιλέξουν να εφαρμόσουν μία από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που έχουν εγκριθεί από την FDA.

Για την προετοιμασία αυτής της αλλαγής, το CDC συνιστά κλινικά εργαστήρια και ιστότοπους δοκιμών που χρησιμοποιούν τη δοκιμασία CDC 2019-nCoV RT-PCR, να επιλέξουν και να ξεκινήσουν τη μετάβασή τους σε μια άλλη δοκιμή COVID-19 εγκεκριμένη από την FDA. Το CDC ενθαρρύνει τα εργαστήρια να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας πολυπλεγμένης μεθόδου που μπορεί να διευκολύνει την ανίχνευση και διαφοροποίηση των ιών SARS-CoV-2 και της γρίπης.

Και μάλιστα αυτές οι μέθοδοι θα διευκολύνουν τις συνεχείς δοκιμές τόσο για τη γρίπη όσο και για το SARS-CoV-2 και μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και οικονομικούς πόρους καθώς κατευθυνόμαστε στην εποχή της γρίπης. Τα εργαστήρια και οι χώροι δοκιμών πρέπει να επικυρώσουν και να επαληθεύσουν τον επιλεγμένο προσδιορισμό εντός της εγκατάστασής τους προτού ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.