Ετικέτες

14.8.21

Σύμβουλος του Π.Ο.Υ.: Η ανοσία της αγέλης είναι μια μυθική έννοια. Η “δέλτα” μπορεί να προσβάλει ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους


«Η ανοσία της αγέλης είναι μια μυθική έννοια», δήλωσε χθες ο καθηγητής σερ δρ Αντριου Πόλαρντ, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου εμβολίων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Oxford Vaccine Group). Απευθυνόμενος στη διακομματική επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου για την COVID, ο καθηγητής Πόλαρντ επισήμανε ότι η παγκόσμια επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» καταρρίπτει την προσέγγιση της ανάπτυξης ανοσίας της αγέλης ως στόχου της εμβολιαστικής εκστρατείας. «Η ανοσία της αγέλης είναι ανέφικτη, επειδή η “Δέλτα” μπορεί να προσβάλει ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους


Ο εμβολιασμός αναμφίβολα επιβραδύνει τη διαδικασία μετάδοσης, αλλά δεν σταματά την εξάπλωσή της, και όποιος παραμένει ανεμβολίαστος κάποια στιγμή θα κολλήσει», τόνισε.

Ο καθηγητής Πόλαρντ ταυτόχρονα προέβλεψε ότι μελλοντικά θα εμφανιστούν μεταλλάξεις ακόμα πιο ανθεκτικές στα εμβόλια. Την ίδια άποψη, άλλωστε, μοιράζεται και ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας Πολ Χάντερ, ο οποίος, μιλώντας στην ίδια επιτροπή, χαρακτήρισε την εμφάνιση τέτοιων μεταλλάξεων «εντελώς αναπόφευκτη». 

Στη Βρετανία, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και η κυβέρνηση ήδη δρομολογεί τη χορήγηση της τρίτης, ενισχυτικής δόσης, ίσως από τον Σεπτέμβριο.

πηγή

https://enromiosini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.