Ετικέτες

15.9.21

Έκλεισε το κεντρικό φαρμακείο της Πάτμου λόγω αναστολής εργασίας. Έμεινε μόνον ένα φαρμακείο στο νησί...

 

FARMAKEIO VOUTZOULIDH

της Σμαράγδας Μουλιάτη


Μετά την εξασθένηση του Κέντρου υγείας Πάτμου από την αναστολή των 7 υγειονομικών, μεταξύ αυτών και γιατρών, λόγω της διάταξης του νόμου 4829 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, νέο κτύπημα στην υγεία από το κλείσιμο του κεντρικού φαρμακείου του νησιού μας για τον ίδιο λόγο.

 

Έκλεισε το ένα από τα δύο φαρμακεία του νησιού μας, το φαρμακείο του κ. Βουτζουλίδη στο κεντρικότερο σημείο της Σκάλας. Τη Δευτέρα 13/9 το πρωί, όσοι πέρασαν από εκεί είδαν μία ανακοίνωση στην είσοδο που έλεγε:  

 

"Μετά από 42 χρόνια συνεχούς παρουσίας το Φαρμακείο Βουτζουλίδη αναγκάζεται να κλείσει , με τη διάταξη του νόμου 4829 που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών  και έχει άμεση ισχύ.  

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία". 

 

Είναι μια μεγάλη απώλεια, γιατί προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Πάτμιο και τον επισκέπτη συνεχώς και αδιαλείπτως 42 ολόκληρα χρόνια με σεβασμό, οργάνωση, άψογη εξυπηρέτηση και θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.

 

Αν και υπάρχει δεύτερο φαρμακείο  οργανωμένο και αξιόπιστο,  η εκτίμηση μας είναι ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο νησί μας.

Εκτιμούμε επίσης ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας, λόγω εξαναγκασμού σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε οποιονδήποτε τομέα,  δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

 

Την ελεύθερη βούληση και θέση του ατόμου, καμία πανδημία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει εκβιαστικά και με εξαναγκασμό,   κυρίως να  απομακρύνει τον πολίτη   από την  εργασία του,  ή να του κλείσει την επιχείρηση.   Το λέει και το σύνταγμα μας. 

 

Και ας υποθέσουμε ότι κάποιοι έχουν μπάτζετ να αντιμετωπίσουν για ένα διάστημα αυτόν τον εξαναγκασμό, αν είναι όμως άνθρωποι μεροκαματιάρηδες ή μικρομεσαίοι είναι δυνατόν το ίδιο το κράτος  να τους στερεί την εργασία αντί να τους βρίσκει,  δηλαδή το ψωμί τους και  των παιδιών τους;

 

Μήπως είναι ακραίο και φασιστικό όταν υπάρχουν άλλα μέτρα να αντιμετωπιστεί η διασπορά του covid-19, που το ίδιο το κράτος επέβαλε;


https://www.patmostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.