Ετικέτες

2.9.21

Σε εκκλησιαστικό ανακριτή ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς για την απειθαρχία το Πάσχα

 




Αντιμέτωποι με την επιβολή εκκλησιαστικών ποινών οι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Κοσμάς και Κυθήρων κ. Σεραφείμ.


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι Συνοδικοί αποφάσισαν ν’ ανοίξει η διαδικασία των ανακρίσεων και πιθανότατα να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή εκκλησιαστικών ποινών, οι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Κοσμά και Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, στη σημερινή της συνεδρίαση, να τους παραπέμψει σε εκκλησιαστικούς ανακριτές για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα για τη στάση την οποία τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα οι Σεβασμιώτατοι παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο δια Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ, ως εκκλησιαστικοί ανακριτές ορίστηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωνε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τους δύο Αρχιερείς για:

Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας. 

https://agriniovoice.gr/se-ekklisiastiko-anakriti-o-mitropolitis-aitolias-kai-akarnanias-kkosmas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.