Ετικέτες

30.9.21

Η πανδημία της ψυχής



Το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων είναι η πανδημία του covid. Όμως γιατί δεν ασχολείται κανείς με την πανδημία της ψυχής μας;

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας και η ψυχή μας έχει κυριευθεί από συναισθήματα που ούτε η ίδια έχει συνειδητοποιήσει. Άγχος και φόβος για αυτόν τον νέο ιό που ακόμη και οι ειδικοί τοποθετούνται διαφορετικά ανά περίοδο. Ανασφάλεια για το αν θα αναγκαστεί κάποιος να χάσει την δουλειά του, αν τελικά δεν τσιμπηθεί, και για το αν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Μας έκλεισαν μέσα για να γλιτώσουμε από τον ιό και τελικά αποκτήσαμε μια διαφορετική ψυχική ασθένεια. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας πάσχουν από κατάθλιψη. Κλείστηκαν στον εαυτό τους και μια λύπη απλώθηκε σαν πέπλο πάνω τους χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν.

Μικρά παιδιά αποξενώθηκαν και χάθηκαν μέσα σε μια οθόνη καθυστερώντας την ομιλία τους, μένοντας πίσω στα μαθήματα, καλλιεργώντας μέσα τους ένταση και νεύρα. Ήδη πολλοί γονείς βλέπουν τα πρώτα συμπτώματα στα παιδιά τους που έχασαν την κοινωνικοποίηση που τόσο χρειάζονται για τη νοητική και πνευματική τους ανάπτυξη και τρέχουν σε ψυχολόγους και λογοθεραπευτές.

Φιλίες, ακόμη και αδελφικές σχέσεις δοκιμάζονται καθημερινά από τον διχασμό εμβολιασμένων και μη, ακόμη και μέσα στην εκκλησία Του Χριστού. Όμορφα συναισθήματα και στιγμές ξεγνοιασιάς που όλοι μας χρειαζόμαστε τείνουν να εξαφανιστούν αφού ακόμη και σημαντικά γεγονότα τα ζούμε με άγχος και φόβο. Άνθρωποι γεννούν, παντρεύονται, βαπτίζουν και αντί να χαίρονται και να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις έχουν μια μόνιμη φοβία μέσα τους μη νοσήσουν.

Ο Θεός μας έδωσε ένα μεγάλο δώρο. Την Ελευθερία. Μας άφησε τόσο ελεύθερους από την πατρική αγάπη Του και τη συμπόνια Του. Εμείς μόνο ελεύθεροι δεν νιώθουμε πια, αφού ζούμε μια πραγματικότητα, μία δοκιμασία, στερούμενοι τα δώρα Του Κυρίου μας.

Ποιος λοιπόν τοποθετείται πάνω από Τον ίδιο Τον Θεό, μας καθοδηγεί και μας στερεί την ελευθερία μας;

Ποιος καταστρέφει κάθε μέρα την ψυχή μας με βομβαρδισμό αρνητικών συναισθημάτων και κατατρώει την ψυχή μας;

Θεέ μου δείξε το έλεος Σου και θεράπευσε μας από πάσα νόσο σωματική και ψυχική.


Για το ιστολόγιο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ"

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.