Ετικέτες

18.10.21

Θλιβερό κράτος: «Όχι» στους πιστούς στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη – «Ναι», σε συναυλίες και pride!


Στοπ στους πιστούς στο να ακολουθήσουν τη λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει συναυλίες και εκδηλώσεις χωρίς την παραμικρή αντίρρηση!

Άγιος Δημήτριος – Λιτανεία: Πόσο πιο φανερή μπορεί να γίνει πλέον η αντιχριστιανική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να εξαντλεί την αυστηρότητα της στις χριστιανικές εορτές, ενώ για άλλες πολυπληθείς εκδηλώσεις σφυρίζει παντελώς αδιάφορα;

Ενώ πλησιάζουμε στην εορτή του Αγίου Δημητρίου, γνωστοποιήθηκε πως η λιτάνευση της εικόνας του θα γίνει χωρίς τη συνοδεία πιστών! Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη έλαβαν χώρα από συναυλίες μέχρι και παρέλαση pride χωρίς να επιβληθεί η παραμικρή απαγόρευση!

Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοίνωσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος εξήγησε πως η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου που θα γίνει παραμονή της εορτής, θα πραγματοποιηθεί γύρω από τον ιερό ναό, άλλα χωρίς να ακολουθήσουν πιστοί.

Όμως ποια λογική υπάρχει σε αυτή την απόφαση, εκτός από το ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζεται μονίμως ως εξιλαστήριο θύμα; Τι κίνδυνος μετάδοσης θα υπήρχε αν οι πιστοί ακολουθούσαν την εικόνα με αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης; Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά το εκκλησίασμα της Ορθοδοξίας;

Υποβιβάζουν θρησκευτικές και εθνικές εορτές

Πέρυσι είδαμε το ίδιο έργο από κυβέρνηση, αντιπολίτευση «ειδικούς» και παπαγαλάκια των ΜΜΕ που στοχοποίησαν άδικα τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι πιστοί της Θεσσαλονίκης έχουν την ανάγκη να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους και με συστολή και προσοχή να ακολουθήσουν τη λιτάνευση. Ένας τόσο ιερός και ευγενής σκοπός κρίνεται ως αχρείαστος από την κυβέρνηση, ενώ οι συναυλίες που άνθρωποι τραγουδούν και χορεύουν ή οι παρελάσεις δήλωσης της… σεξουαλικότητας, κρίνονται πιο σοβαρές και μάλλον «άτρωτες» από τον κορονοϊό. 

Κάθε φορά που επίκειται μια θρησκευτική ή εθνική εορτή, κυβέρνηση και «ειδικοί» την περνούν από το μικροσκόπιο, προπαγανδίζουν εναντίον της, κινδυνολογούν ασύστολα, βάζουν παρενθέσεις και αστερίσκους. Δεν έχει γίνει μια και δυο φορές. Το βλέπουμε να συμβαίνει συνεχώς εδώ και δύο χρόνια.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο προστάτης – φύλακας της Θεσσαλονίκης και του ανήκουν όλες οι τιμές, μέσα σε λογικά πλαίσια προφυλάξεων και όχι υπερβολικές απαγορεύσεις. Δεν επιτρέπεται από ένα σοβαρό κράτος να περνά σε δεύτερη μοίρα μια τόσο μεγάλη εορτή.


πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

https://perivleptosfl.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.