Ετικέτες

12.12.21

Εγκύκλιος Μητροπόλεως και απορίες...

 

 Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος (αντιγράφουμε, σταυροκοπιόμαστε και αναρωτιόμαστε...με κόκκινο αναρωτιόμαστε)

"Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα απέστειλε σήμερα προς τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος(με bold μην τυχόν και δεν καταλάβουμε ποιος είναι το αφεντικό...) επανερχόμενος στο ζήτημα της στάσης των κληρικών μας απέναντι στην πανδημία και του εμβολιασμού. Ολόκληρο το Σημείωμα έχει ως εξής:

Θέμα: «Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό (για τον εμβολιασμό δηλαδή επιτρεπέται;) για την νόσο covid-19»

Αγαπητοί  πατέρες και αδελφοί,

 Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό (αλλά δεν είστε άνθρωποι εσείς να καταλάβετε...) προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε,  να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για  περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.(Ποιά είναι η ζημιά για την οποία κόπτεσθε;)

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό( με bold, again gia na ksestravotheite. Mhn peite den eidate! Μιλάμε πάντα ότι δεν μπορείτε να αναφέρεστε στον μη εμβολιασμό. Στον εμβολιασμό μπορείτε!) είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. (Δηλαδή θα κρυφτεί ο ίδιος ή ο αντ' αυτού και θα κρυφακούνε στα εξομολογητήρια; Δηλαδή ο πνευματικός δεν θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του πνευματικού του τέκνου; Δηλαδή έχουμε τρελαθεί τελείως; Άντε με το καλό και ενσωματωμένα μαγνητόφωνα στους ιερείς, να ακούτε τι λένε στους πιστούς! Απορώ πως δεν το σκεφτήκατε...).  Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση (δηλαδή θα δημιουργήσετε πιστούς- καταδότες; ) θα επεμβαίνουμε προσωπικά (μην ξεχάσετε το μαστίγιο) επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, (ποιά περιθώρια ακριβώς; Πού δίνετε λόγο;) θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.(Και τί θα κάνετε; Θα τους τρυπήσετε ο ίδιος; Καλά οι ιερείς δεν είναι ελεύθεροι πολίτες; )

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Μετά πατρικών ευχών και Αγάπης 

(γιατί λέτε ψέμματα ; και η α-γάπη με κεφαλαίο...)  

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

 † Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Υ.Γ. Πάντως εμείς, δίχως να αθωώνουμε τον Μητροπολίτη, δεν αναγνωρίζουμε στην εγκύκλιο την "αγαπητική" του διάλεκτο. 

Ποιός ...Σημαδεμένος το έγραψε ή το υπαγόρευσε; (διότι κανονικός νους δεν θα το σκεφτόταν όλο αυτό).

http://anazhthseis-elena.blogspot.com/2021/12/blog-post_31.html

yiorgosthalassis.blogspot.com/2021/12/blog-post_12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.