Ετικέτες

11.7.22

Ποιμαντική ή δημόσιες σχέσεις;

 

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε την βάπτιση των παιδιών ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού Ελληνοαμερικάνων, στον ναό της Φανερωμένης του Δήμου Βουλιαγμένης. Το ρεπορτάζ, μάλιστα, τονίζει ότι ο Ελπιδοφόρος συνδέεται με προσωπική φιλία εδώ και χρόνια με το «ζεύγος», το οποίο απέκτησε τα παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας. Περιττό να αναφέρουμε ότι το «ζεύγος» και όλοι οι καλεσμένοι είναι πάμπλουτοι, μέλη της «υψηλής» κοινωνίας σε Ελλάδα και Αμερική.   

Δεν θα επεκταθούμε σε πολλές λεπτομέρειες και αναλύσεις, διότι τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Για το θέμα της ομοφυλοφιλίας υπάρχουν ποικίλες αναφορές σε Παλαιά και Καινή Διαθήκη, που την καταδικάζουν σαν βαριά και σιχαμερή αμαρτία (Λευιτικόν, 18,22). Ταυτόχρονα, η Αγία Γραφή είναι σαφής: καταδικάζει την αμαρτία, την πράξη, όχι τον άνθρωπο. Και ο (σωστός) Χριστιανός, αντίστοιχα, μάχεται ενάντια στην αμαρτία, μισεί τα αμαρτωλά έργα των ανθρώπων, όχι τους ίδιους τους ανθρώπους.

Αγαπάμε τον άνθρωπο, μισούμε την αμαρτία. Ωστόσο, ο σύγχρονος δυτικός κόσμος, σε Ευρώπη και Αμερική, κάνει το αντίθετο: μισεί τον άνθρωπο και αγαπά την αμαρτία. Και αυτό διότι ο δυτικός κόσμος αρνήθηκε τον αληθινό Χριστιανισμό και οικειοποιήθηκε, άμεσα ή έμμεσα, τα δηλητηριώδη διδάγματα του εβραϊκού καμπαλισμού, ο οποίος είναι και το κυρίαρχο δόγμα των μασονικών στοών.

Η εξουσία και το χρήμα, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, βρίσκεται σε χέρια καμπαλιστών, στα χέρια των πανίσχυρων σιωνιστών τραπεζιτών (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κ.λ.π.) και αυτό το γνωρίζουν και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και πολλοί άλλοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες, όχι μόνο του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Και οι Ιεράρχες μας, εδώ και δεκαετίες, προσπαθούν με αυτούς τους ανθρώπους να συνδέονται και να συνεργάζονται, με τους άρχοντες του κόσμου τούτου! Στις ΗΠΑ βασίζει τις ελπίδες του ο Οικουμενικός Θρόνος και είναι πρόθυμος να εκτελέσει κάθε εντολή  των ΗΠΑ, προκειμένου να έχει την εύνοια του σιωνιστικού λόμπι. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, με αφορμή την παραπάνω βάφτιση, ότι εφαρμόζει και ο μελλοντικός (;) Πατριάρχης Ελπιδοφόρος!

Αυτές οι επισημάνσεις δεν είναι «μαχαιριά» ενάντια στο Πατριαρχείο Κων/λεως, απλά εκεί είναι πιο έντονη η εκκοσμίκευση και η ταύτιση με την άρχουσα τάξη. Τα ίδια γίνονται και στην Ελλάδα, όπου η υπόθεση του κορωνοϊού  απέδειξε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν υπηρετεί τον Ι. Χριστό, αλλά την κυβέρνηση! Κεφαλή πλέον της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, όχι ο Κύριος.

Και οι ναοί μας αντίστοιχα, αντί να είναι Οίκος Θεού, είναι αίθουσες τελετών, γάμοι, βαφτίσια, μνημόσυνα, κηδείες. Κάτι σαν τα τοπικά υποκαταστήματα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ! Και εδώ τίθεται το ερώτημα: τί είναι η Εκκλησία; Μαγαζί ή ναός του Θεού; Ποιμαντική ή δημόσιες σχέσεις; Πνευματικός αγώνας ή business;

Για να μην πολυλογούμε, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Χριστός ή χρυσός; Οι περισσότεροι Ποιμένες (και όχι μόνο) έχουν διαλέξει το δεύτερο και για χάρη του χρυσού είναι πρόθυμοι να κάνουν οποιαδήποτε παραχώρηση στην χριστιανική τους συνείδηση, να παραβιάσουν και τους πιο αυστηρούς κανόνες της Εκκλησίας, να θυσιάσουν τελικά την ίδια την αλήθεια και την διδασκαλία του Χριστού.

Ωστόσο, όσο χαμηλά και αν πέσει το επίπεδο των Ιεραρχών, των Ιερέων, των Μοναχών και των απλών Χριστιανών, η Αγία μας Εκκλησία δεν θα σβήσει. Θα αναδείξει ξανά ο Κύριός μας Ι. Χριστός νέους Ποιμένες, νέους αγωνιστές Χριστιανούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν ενάντια στην αμαρτία, όπως οι Προφήτες της π.Χ. εποχής, όπως οι αληθινοί Πατέρες και Ομολογητές της μ.Χ. εποχής.

Και μακάρι ο Θεός να δώσει μετάνοια και διόρθωση σε όσους κληρικούς βρέθηκαν στον χώρο της Εκκλησίας για να αποκτήσουν χρήμα, δόξα, δύναμη και οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον γλυκύ Εσταυρωμένο Ιησού.

 

Αναστάσιος Σιδέρης, Θεολόγος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.