Ετικέτες

31.3.23

Συμπλοκές στο Κίεβο: Οι Ουκρανοί διώχνουν τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων

                          

Σχόλιο: Το οικουμενικό Πατριαρχείο για ακόμη μια φορά σε ρόλο  εκπρόσωπου  τύπου , σκοτεινών πολιτικών σκοπιμοτήτων !!!!!!!

Συμπλοκές στο Κίεβο: Οι Ουκρανοί διώχνουν τους μοναχούς ιστορικής Μονής!
Επειδή υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας και κατά τον Ζελένσκι είναι γεμάτη... κατασκόπους!Μέχρι τις 29 Μαρτίου είχαν δώσει προθεσμία οι Ουκρανοί στους μοναχούς της ιστορικής Μονής Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο, για να την εγκαταλείψουν. Με την ουκρανική κυβέρνηση να καταγγέλλει τη μονή ότι… παραβίασε τις συμβατικές υποχρεώσεις της!

Άλλωστε ο ίδιος ο Ζελένσκι έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι η μη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι γεμάτη… κατάσκοπους, επειδή υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Ενώ τον Νοέμβριο, η ουκρανική υπηρεσία αντικατασκοπείας μπούκαρε για έρευνες στο μοναστήρι, που είναι και ο τόπος κατοικίας του προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον οποίο χαρακτήρισε ύποπτο για σχέσεις με τη Ρωσία.

Στην Ουκρανία βρίσκονται ορισμένα από τα κυριότερα μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τη Λαύρα των Σπηλαίων να βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας και χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα, θεωρείται το παλαιότερο μοναστήρι στην Ουκρανία, ενώ από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τελείωσε η προθεσμία έξωσης και μέλη της μη αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αρνήθηκαν την είσοδο σε εκπροσώπους κυβερνητικής επιτροπής. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συμπλοκές, χωρίς όμως τραυματισμούς.

Μέρες πριν ο ηγούμενος του μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων, διαμήνυσε ότι οι μοναχοί δεν θα έφευγαν από το μοναστήρι, καλώντας τους πιστούς να τους υπερασπιστούν. Όπως ανέφερε η εκδίωξη είναι «χειρότερη» από τη σοβιετική καταστολή κατά του κλήρου το 1917, το 1937 και τη δεκαετία του 1960, όταν δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι ιερείς στάλθηκαν στα γκουλάγκ ή εκτελέστηκαν. «Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο βία, ο διάβολος είναι εδώ», είπε ο Ουκρανός μητροπολίτης.

Έντονη είναι η αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας, κάνοντας λόγο για «κορύφωση της ανομίας» στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως μόλις πριν λίγες μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και για τις απαγωγές παιδιών!


Πληροφορίες από newsbreak.gr 30-03-2023

ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.