Ετικέτες

22.10.23

Εφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης οι πρώτοι Αμερικανοί: H Ελευσίνα θα γεμίσει τα επόμενα 24ωρα με μεταφορικά αεροσκάφη και δυνάμεις των ΗΠΑ

                          

Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία,
βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Αττικής και συγκεκριμένα στην 112 Πτέρυγα Μάχης.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από το Ραμστάϊν της Γερμανίας με στρατιωτικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στον ολοκαίνουριο διάδρομο τροχοδρόμησης της αεροπορικής στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας.

Πρόκειται για τα στελέχη που θα συνεργαστούν με τους επιτελείς της 112 Πτέρυγας Μάχης και θα προετοιμάσουν- συντονίσουν την υποδοχή των μεταφορικών αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα μεριμνήσουν και για την διαμονή των πληρωμάτων.


«Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της Hellasjournal, από το απόγευμα της Κυριακής πρόσκειται να ξεκινήσουν οι αφίξεις μεταφορικών αεροσκαφών, υλικών και προσωπικού των Αμερικανών.»

Πάντως η EUCOM, οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν έδρα της Ευρώπη, δεν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πέραν της Σούδας και την Ελευσίνα.

Ιδιαίτερα τα πληρώματα των μεταφορικών αεροσκαφών, τα τελευταία χρόνια έχουν ένα διαρκές «πάρε- δώσε» με τις ελληνικές δυνάμεις μέσω των διμερών εκπαιδεύσεων.


Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ασκήσεις που μετασταθμεύουν αμερικανικά C-130 στην 112 Πτέρυγα Μάχης, είναι η επονομαζόμενη «Κλεμμένος Κέρβερος», κατά την οποία εκτός από τους SOF των δυο χωρών, τα πληρώματα των αεροσκαφών έχουν την ευκαιρία και για
την δική τους εκπαίδευση σε πολλά σενάρια που αφορούν την μεταφορά δυνάμεων σ’ ένα «εχθρικό» περιβάλλον.

Τα «τύμπανα πολέμου» όμως που δεν έχουν σταματήσει να δίνουν έναν επικίνδυνο ρυθμόστη Μ. Ανατολή έχουν υποχρεώσει τους Αμερικανούς να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

Και να μεταφέρουν δυνάμεις τόσο κοντά στο πεδίο, όπως έχουν κάνει με τα αεροπλανοφόρα και τις ισχυρές μονάδες επιφανείας, όσο και περιφερειακά της Μεσογείου.


Τις τελευταίες ώρες εκείνο το οποίο γίνεται γνωστό είναι πως η Σούδα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή εγρήγορση, αλλά οι ανάγκες των Αμερικανών αυξάνονται διαρκώς.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αθήνα να τείνει χείρα βοηθείας με την εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν μέσω της 112 αεροπορικής βάσης.

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται βέβαιο ότι αμερικανικά C-130J, σαν αυτά που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους η πολεμική αεροπορία, αλλά και θηριώδη C-17, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών, θα μετασταθμεύσουν στην Ελευσίνα.

Βεβαίως οι δυνάμεις των Αμερικανών που έχουν έδρα την Ευρώπη, πέραν των μέσων διαθέτουν και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων ή όπως και marines.

Ανάμεσα στις δυνάμεις που θα μετακινηθούν μήπως θα είναι και τέτοιες μονάδες που ετοιμάζονται για ένα ενδεχόμενο βήμα των ΗΠΑ;


Αυτό σημαίνει ότι κάποιες εκατοντάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της USAFE θα βρεθούν στην Αττική και θα πρέπει να διαμείνουν σε καταλύματα σε κοντινή απόσταση καθώς η ίδια η βάση θεωρείται δύσκολο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν αναπτυχθεί εντός του συρματοπλέγματος στρατιωτικός καταυλισμός και κινητό κέντρο επιχειρήσεων των Αμερικανών.

Η Ουάσιγκτον πάντως ενώ διαθέτει δυνάμεις της σε πιο κοντινές περιοχές, καταγράφοντας και αναλύοντας τις επιθέσεις που έχει δεχτεί σε Συρία και Ιορδανία, προτιμά την ενίσχυσή της για τη Μ. Ανατολή να την κρατήσει σε ασφαλείς αποστάσεις.

Άλλωστε από τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της Δύσης δεν λείπει η εξίσωση της εμπλοκής του Ιράν, εφόσον εκδηλωθεί η χερσαία επίθεση.

Και οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά ότι η Τεχεράνη, που απείλησε ανοιχτά το Τελ Αβίβ και την Δύση, διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο σε ποικιλομορφία οπλοστάσιο στη Μ. Ανατολή με χιλιάδες βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και κρουζ.

Κάποιοι εξ αυτών στέκονται ικανοί για πλήγματα από το Ισραήλ ως τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η επένδυση του Ιράν στην ακρίβεια των πυραύλων της, καθιστά την Τεχεράνη μια σημαντική απειλή για στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής αλλά και των συμμάχων της και παράλληλα η Μουσουλμανική αυτή δύναμη θεωρείται ενεργός φορέας προμήθειας τέτοιου οπλικού υλικού ομάδων το Ιράκ, τον Λίβανο (Χεζμπολάχ), την τρομοκρατική παλαιστινιακή Χαμάς αλλά και την Υεμένη απ’ όπου εκτοξεύτηκαν πύραυλοι πριν από 48 ώρες και εξουδετερώθηκαν από το Αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Περσικό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.