Ετικέτες

4.10.23

Όλο και πιο κοντά στο ψηφιακό Ευρώ! «ΒΟΜΒΑ» της Λαγκάρντ

                       


Τι δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) έκανε ένα αποφασιστικό, όπως το αποκαλούν, βήμα προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας ( CBDC ) στα 20 κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είχε προηγουμένως περιγράψει σχέδια για το ψηφιακό ευρώ, προσφέροντας στους καταναλωτές την δυνατότητα να συναλλάσσονται με «δημόσιο χρήμα» τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης.

Σε μια πιο πρόσφατη ενημέρωση, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ παρείχε περαιτέρω πληροφορίες! Συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου, η Λαγκάρντ υπερασπίστηκε σθεναρά το σχέδιο CBDC της ΕΚΤ, λέγοντας ότι το νόμισμα «δεν θα είναι εντελώς ανώνυμο όπως συμβαίνει με ένα τραπεζογραμμάτιο».


Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Αν καταφέρουμε να βεβαιωθούμε ότι, το απόρρητο προστατεύεται, -όχι η ανωνυμία αλλά το απόρρητο προστατεύεται, τότε μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που αφθονούν σχετικά με τον Μεγάλο Αδελφό που θα καθορίζει ξαφνικά τι αγοράζετε όταν το αγοράζετε και, πόσο περιορισμένες (οι αγορές) θα πρέπει να είναι (σ.σ. Διαβασμένη η Λαγκάρντ σε σχέση με το τι φέρεται να προωθείται)».


Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, κατά το οποίο σχεδιάζουν να φέρουν το ψηφιακό ευρώ:


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.