Ετικέτες

11.11.23

Όλα αυτά θα τα κάνει αυτός ο τυπάκος;

                              

Του Θοδωρή Γιάνναρου
Ήρθε από μακριά εδώ στην Ψωροκώσταινα, στα 35 του, λέει… να προσφέρει ό,τι μπορούσε για μια πιο δίκαιη κοινωνία. (Εδώ μάλλον μπαίνει υπόκρουση Καζαντζίδη με το Αγριολούλουδο…), εμπνευσμένος από έναν σεμνό και ταπεινό άνθρωπο, τον… Αλέξη Τσίπρα, που τον κράτησε επί πολλές ώρες στο γραφείο του, τον Ιανουάριο που μας πέρασε και μάλιστα μπροστά στους συνεργάτες του… που τον καμάρωναν, όσο εκείνος ως ταπεινό παιδί από μετανάστες γονείς που εκδιώχθηκαν απ’ την κακιά Ελλάδα, αισθανόταν λίγο άβολα (συγκινητική ως εικόνα -δεν λέω!).

Υποστηρίζει με σθένος, πως έχει μάθει αρκετά πράγματα από μέσα πλέον και όσοι πιστεύουν, πως το σύστημα στη χώρα ασθενεί βαριά… δυστυχώς αποδείχτηκε πως έχουν δίκιο. Ασθενεί… και μάλιστα πολύ, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένεια του στρογγυλοκάθονται βολικά στο επίκεντρο αυτού του συστήματος, ενώ η θέση αυτή ανήκει δικαιωματικά, συνταγματικά και δημοκρατικά στον ίδιο και… τον Τάιλερ!

Κάποια στιγμή λοιπόν, που ο Αλέξης αποχώρησε, το γραφείο του προέδρου έγινε επιτέλους δικό του γραφείο και ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του την νωπή και ολόφρεσκη εντολή από τη βάση στην τσέπη… μια εντολή από… την ίδια την κοινωνία των πολιτών αυτής της δύσμοιρης χώρας, που ανέμενε με αγωνία την έλευσή του. Μαζί όμως με το γραφείο Τσίπρα κληρονόμησε όπως δηλώνει και έναν… άδειο όροφο… μία βαριά λαβωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, μία Πολιτική Γραμματεία, μέσα στην οποία κυριαρχεί το μίσος και σύντροφοι μισούν συντρόφους μέχρι θανάτου, ενώ κυριαρχούν οι παράλληλοι μονολόγοι των "Σκουρλέτηδων" και των "Φίληδων" διαρκείας 8 ώρών… και βάλε, που αποτελούν… φιλοδοξίες στην πλάτη του 18% που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου όμως τη "φωτογραφία", με αυτή του τη δήλωση, την βάζει στο κάδρο… για τα βελάκια.

Έτσι κάποια στιγμή, απέναντι σε αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, η κοινωνία τον αγκάλιασε και του έδωσε μία ξεκάθαρη εντολή από τα παλιά, στην εποχή του μεγάλου Ανδρέα: "Στέφανε άλλαξε τα όλα!!!”. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε το χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου να τον αγγίζει απαλά… στο τριχωτό της κεφαλής και να του δίνει την ευχή του…”
Έτσι και αποφάσισε ο νεόφερτος εξ’ Αμερικής να τα αλλάξει όλα, όχι απλά με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά με ένα πολύχρωμο ρόπαλο… καθαρά και στο φως! Θα φτιάξει μαζί με τον Τάιλερ που πάντα δίπλα του σε κάθε βήμα, τον στηρίζει σε αυτήν την επική προσπάθεια, μια νέα πολύ διαφορετική Ελλάδα, ενώ περιγράφει την πολιτική που θα ακολουθήσει… σε μια σελίδα χαρτί -τόσο απλή είναι για εκείνον, η μεταμόρφωση-μετάλλαξη της Ελλάδας μας!

Στη συνέχεια βέβαια, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα… "αγριόχορτα”, που πρέπει να ξεριζώσει από τον μπαξέ του, δηλώνοντας πως, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρρωστούλα μεν, αλλά όχι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ -πάσχει μόνο από μια θεραπεύσιμη ίωση, με στελέχη να κακολογούν και προσβάλουν το ίδιο το κόμμα που τόσο καιρό τους έτρεφε, τους συντρόφους τους και άκουσον-άκουσον… τον ίδιο τον Πρόεδρό τους που ήρθε από το Αμέρικα, να τα αλλάξει όλα, να τους σώσει και να τους ξαναδώσει επάργυρα κουταλάκια, να περιποιηθούν τη γαβάθα με το μέλι και να γευθούν όσα δεν πρόλαβαν να γευθούν κατά τη διάρκεια της 1ης φοράς αριστερα!

Για το λόγο αυτό, θα δήλωσε πως θα ζητήσει άμεσα από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων ”Εφιαλτών”, που προσέβαλαν εκείνον και τον σύντροφό της ζωής του τόσο βάναυσα. Εάν όμως η Κεντρική Επιτροπή τολμήσει να αρνηθεί, θα την καταργήσει όπως είπε με μια του κίνηση και θα προχωρήσει μαζί με τον Τάιλερ, με τους δυο τους να αποτελούν πλέον την νέα Κεντρική Επιτροπή… στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αυτό το επονείδιστο θέμα των Εφιαλτών και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω!

Με ανάρτησή του λοιπόν… στο Facebook που το έχει αναγάγει στην πολιτική του πλατφόρμα, ο Στεφανής Κασσελάκης.., εν είδη διαγγέλματος Τραμπ… και βάλε, επιτίθεται με τον δικό του διαφορετικό τρόπο… σε όλους και σε όλα… τόσο στους όποιους διαφωνούντες εντός του συνονθυλεύματος, που δεν είναι το μισό+ κόμμα, όσο και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που τόσο του έχει μπει στη μύτη και τον ζουζουνίζει!

Τελικά απεδείχθη λογικό και έξυπνο εκ μέρους του, μετά την πόρτα που έφαγε από τον Μητσοτάκη για πολιτική καριέρα στη Νέα Δημοκρατία, όπου το στιλ θεωρούσε πως του ταιριάζει και που όμως εκ των πραγμάτων δεν θα είχε και ιδιαίτερα πολλές πιθανότητες να αναδείξει τα ταλέντα του, επέλεξε να πάει στην πλευρά του Τσίπρα που δίπλα του δεν υπήρχε τίποτε άλλο παρά μόνο κενό, ώστε να τρυπώσει εύκολα, να γίνει πρόεδρος και να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, χωρίς μέχρι χθες, να έχει εκλεγεί ούτε μέλος πενταμελούς συμβουλίου σε δημοτικό σχολείο…

Λίαν συντόμως, τον βλέπω να τρέχει… νύχτα χωρίς φεγγάρι, να ξεφύγει από εκείνους που τον κυνηγούν και του πετάνε λαχανικά γαρνιρισμένα με βότσαλα…

CAPITAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.