Ετικέτες

25.11.23

“Πόλεμος” MİT και Mossad για τον Παλαιστίνιο που ξεκλείδωσε τον Σιδηρούν Θόλο

                  


Σχόλιο: Ενα ταξίδι στα άδυτα των Μυστικών υπηρεσιών. Το τραγικό είναι πως η πατρίδα μας είναι άντρο και έρμαιο τέτοιων υπηρεσιών και ειδικά της Μ.Ι.Τ. ΠΡΟΣΟΧΗ που στέλνουμε  τα βιογραφικά μας για εργασία! Ο νοών νοήτω!
Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν κινήσεις του Ομάρ Α. που επηρέασαν το Iron Dome το 2015 και το 2016, οι οποίες βοήθησαν τις Ταξιαρχίες Al-Qassam, τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, να εξαπολύσουν επιθέσεις με ρουκέτες προς το Ισραήλ. Η Μοσάντ σκόπευε να πάει τον Ομάρ στο Τελ Αβίβ για ανάκριση. Ο Ομάρ ήταν έτοιμος να δεχτεί την προσφορά, αλλά, όπως γράφει η Sabah, η MIT επενέβη, επικοινώνησε μαζί του και τον προειδοποίησε ενάντια στο σχέδιο.


Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) λέει ότι “έσωσε” τον Ομάρ Α. από πιθανό θάνατο ή απαγωγή, σε μια διεθνή επιχείρηση και του πρόσφερε προστασία καθώς ο διάσημος Παλαιστίνιος χάκερ έγινε στόχος της Μοσάντ στην Τουρκία και τη Μαλαισία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, ο νεαρός άνδρας, στον οποίο πιστώθηκε το χακάρισμα στο διαβόητο σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ, αναζητούνταν από το Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από τρία χρόνια έρευνας, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν κινήσεις του Ομάρ Α. που επηρέασαν το Iron Dome το 2015 και το 2016, οι οποίες βοήθησαν τις Ταξιαρχίες Al-Qassam, τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, να εξαπολύσουν επιθέσεις με ρουκέτες προς το Ισραήλ. Ο Ομάρ, απόφοιτος προγραμματισμού υπολογιστών του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Γάζας, ήταν ο αρχιτέκτονας ενός λογισμικού hacking για το Υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας που μπορεί να διεισδύσει σε κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν σε Android. Αυτό τον έβαλε στη λίστα της Μοσάντ ως πιθανό στόχο. Προσπαθώντας να τον δελεάσουν, του πρόσφεραν δουλειά μέσω μιας νορβηγικής εταιρείας λογισμικού το 2019, αλλά ο Ομάρ, υποπτευόμενος πιθανή ανάμειξη του Ισραήλ, απέρριψε την πρόταση.

Ο νεαρός μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη το 2020, αλλά η Μοσάντ τον κυνηγούσε και στην Τουρκία. Η MIT γνώριζε επίσης το ότι κατοικούσε στην Τουρκία λόγω του ιστορικού του ως χάκερ. Τον Απρίλιο του 2021, ένας πράκτορας με το όνομα Ραΐντ Γκαζάλ επικοινώνησε μαζί του, ισχυριζόμενος ότι είναι ο διευθυντής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γαλλικής εταιρείας Think Hire, και πάλι, προσφέροντας δουλειά στον Ομάρ. Ο Γκαζάλ “πήρε συνέντευξη” από τον Ομάρ δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη, προσπαθώντας να τον πείσει να γίνει μέλος της εταιρείας. Μετά τον Γκαζάλ, ο Ομάρ Σαλαμπί, ένας άλλος πράκτορας της Μοσάντ, επικοινώνησε μαζί του για λογαριασμό της γαλλικής “εταιρείας”. Πρόσφερε στον Ομάρ 10.000 δολάρια για λογισμικό κωδικοποίησης για λογαριασμό τους.

Ο Ομάρ έκανε τη δουλειά και πληρώθηκε από τη γαλλική εταιρεία. Τον Ιούνιο του 2022, ένας άλλος πράκτορας της Μοσάντ που χρησιμοποιεί το όνομα Νίκολα Ράντονιτζ επικοινώνησε με τον Ομάρ, προσφέροντάς του δουλειά είτε στη Βραζιλία είτε στην Κωνσταντινούπολη. Συνοδευόταν από άλλα τρία άτομα που εργάζονταν για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και υποδυόταν μια ομάδα “προγραμματιστών”.



Προσπάθησαν να πείσουν τον Omar να συμμετάσχει στην ομάδα για ένα διαδικτυακό έργο. Ο Ραντόνιτζ προσπάθησε να τον πείσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό για ένα έργο, καθώς η Μοσάντ σκόπευε να πάει τον Ομάρ στο Τελ Αβίβ για ανάκριση. Ο Ομάρ ήταν έτοιμος να δεχτεί την προσφορά, αλλά, όπως γράφει η Sabah, η MIT επενέβη, επικοινώνησε μαζί του και τον προειδοποίησε ενάντια στο σχέδιο.


Αλλά οι πράκτορες της Μοσάντ δεν τα παράτησαν. Ο Ομάρ A. αποφάσισε να κάνει διακοπές στη Μαλαισία τον Σεπτέμβριο του 2022. Το τμήμα αντικατασκοπείας της MIT της Κωνσταντινούπολης παρενέβη ξανά και εγκατέστησε λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό του αφού τον προειδοποίησε για πιθανή απαγωγή ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Πράγματι, ο Oμάρ A. απήχθη μέρες αργότερα στην Κουάλα Λουμπούρ και μεταφέρθηκε σε μια απομακρυσμένη καμπίνα περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Εκεί, ανακρίθηκε και βασανίστηκε από υπόπτους που εργάζονταν για τη Μοσάντ. Μέλη της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ συμμετείχαν στην ανάκριση μέσω βιντεοκλήσης.

Ανακρίθηκε σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να διεισδύσει στο Iron Dome και στο λογισμικό χάκερ με βάση το Android που ανέπτυξε. Όταν η MIT ενημερώθηκε για την απαγωγή, Τούρκοι αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τις αρχές της Μαλαισίας και μέσω λογισμικού παρακολούθησης, τις βοήθησαν να εντοπίσουν την τοποθεσία όπου κρατήθηκε ο Ομάρ A.. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μαλαισίας εισέβαλαν στο σπίτι και έσωσαν τον Ομάρ A. Έντεκα ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με την απαγωγή του.

Ο Ομάρ A. επέστρεψε στην Τουρκία και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σπίτι που του παρείχε η MIT. Η οργάνωση συντόνισε επίσης τη σύλληψη του Φοάντ Οσάμα Χιτζάζι με την αντιτρομοκρατική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Χιτζάζι ήταν ένας από τους πράκτορες της Μοσάντ που συνεργάστηκαν με τον Νίκολα Ράντονιτζ.

Το 2018, ο Φαντί αλ-Μπάτς, ένας ερευνητής μηχανικός που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη Χαμάς, δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας από δύο ένοπλους που τράπηκαν σε φυγή. Ενώ η οικογένειά του έχει κατηγορήσει την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ότι διεξήγαγε τη δολοφονία, ο τότε υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν αρνήθηκε την ανάμειξη του Ισραήλ.

Πέτρος Κράνιας



ΠΗΓΗ: capital.gr
ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.