Ετικέτες

13.11.23

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Απόρρητο έγγραφο περιλαμβάνει την Ελλάδα στα ισραηλινά σχέδια μετεγκατάστασης Παλαιστινίων Απόρρητο έγγραφο που φέρνουν στο φως τα Wikileaks παρουσιάζει σχέδιο σταδιακής απώθησης των Παλαιστίνιων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο

                        

Σχόλιο: Τώρα εξηγείται το κάλεσμα του "Πρωθυπουργού της Ελλάδος" στο Ισραήλ!!!!
Το μαρτύριο των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς εκτός από τον ανελέητο βομβαρδισμό που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες και έχει τραυματίσει ακόμη περισσότερους, αποκαλύπτεται σταδιακά κι ένα σχέδιο μετεγκατάστασης των κατοίκων που αν υλοποιηθεί θα σημάνει μια αλλαγή πρώτου μεγέθους.
Η επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας

Το συμβουλευτικό έγγραφο του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών που είδε το φως της δημοσιότητας από το ισραηλινό ιστότοπο Mekomit και στη συνέχεια τα Wikileaks με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου (2023) προβλέπει μια διαδικασία τριών σταδίων που περιλαμβάνει τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στο Σινά (Αίγυπτος) και το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Σε αυτό το δέκα σελίδων κείμενο, που είναι άγνωστο αν έχει υιοθετηθεί επίσημα από το Ισραήλ, περιγράφεται ένας ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός για την πλήρη απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και εξαναγκασμό τους να βρουν τρόπο επιβίωσης σε αιγυπτιακό έδαφος.
Τα τέσσερα βήματα που προβλέπονται είναι: Εντολή στους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα υπό την απειλή χερσαίας επιχείρηση
Χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα
Οι διαδρομές στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα παραμείνουν ανοιχτές
Δημιουργία «πόλεων» με σκηνές στο βόρειο Σινά και, στη συνέχεια, κατασκευή πόλεων για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.
Η διάψευση

Να σημειώσουμε πως λίγο πριν διαρρεύσει το έγγραφο, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όσο και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι διέψευσαν κάθε ενδεχόμενο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο.
Η εμπλοκή της Ελλάδας

Το έγγραφο, ανάμεσα σε άλλα, φέρεται να προτείνει μια οργανωμένη καμπάνια προς τους πολίτες της περιοχής «που θα τους πείσει να συμφωνήσουν στο σχέδιο», με ξεκάθαρα μηνύματα ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να επιστρέψουν στα εδάφη που έχει καταλάβει το Ισραήλ (…)» και περιλαμβάνει και άλλες χώρες ως υποψήφιες για να δεχθούν Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ανάμεσά τους την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά.
                            

                             

Στρατηγικός σχεδιασμός για την πλήρη απομάκρυνση των Παλαιστινίων

Από το ισραηλινό υπουργείο Πληροφοριών επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του εγγράφου, ωστόσο το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου υποβαθμίζει τη σημασία του μιλώντας για μια υπόθεση εργασίας.

Στο έγγραφο προτείνεται στην κυβέρνηση του Ισραήλ να πραγματοποιήσει παγκόσμια καμπάνια που θα προωθήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον δυτικό κόσμο «με τρόπο που δεν θα προκαλεί και δεν θα αμαυρώνει το Ισραήλ» και με την οποία θα αναφέρεται ότι ο εκτοπισμός του πληθυσμού της Γάζας θα παρουσιάζεται ως «μια ανθρωπιστικά αναγκαία κίνηση» που «θα φέρει λιγότερους νεκρούς αμάχους από τις συγκρούσεις».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.