Ετικέτες

2.12.23

Είναι πιθανό ο καλός Θεός να παρατείνει αυτόν τον χρόνο, ώστε ο αντίχριστος να μην έρθει αυτή τη στιγμή

                

Ο ερχομός του αντίχριστου είναι κάτι πολύ καλυμμένο, είναι σχεδόν στο σκοτάδι. Ο Σωτήρας μας λέει ότι ο αντίχριστος και οι υπηρέτες του θα μπορέσουν να εξαπατήσουν ακόμη και τους εκλεκτούς (Ματθαίος 24, 24).
Έχουμε όμως τη συμβουλή των Αγίων Πατέρων. Είναι πιθανό ο Καλός Θεός να παρατείνει αυτόν τον χρόνο, ώστε ο αντίχριστος να μην έρθει αυτή τη στιγμή.

Όταν θα δείτε ότι αδέρφια, αδερφές, κορίτσια, αγόρια, μικροί και μεγάλοι, πηγαίνουν στο μοναστήρι για να γίνουν μοναχοί, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία, άλλοι εξομολογούνται στον ιερέα και αγωνίζονται να ζήσουν μια αγνή ζωή, τότε , το τέλος δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο Θεός αναβάλλει το τέλος για να περάσει με ειρήνη όλη η χριστιανική ανθρωπότητα, όσοι θέλουν να σωθούν.

Και αν αυτοί οι Χριστιανοί που τρέχουν στη μετάνοια λιγοστέψουν και θα παραμείνουν πολύ λίγοι, τότε ναι, έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας και δεν θα μας μένει παρά να κάνουμε μια προσευχή στις σκέψεις μας, ή με έναν ψίθυρο, αλλά, κυρίως, να κλάψουμε όσο μπορούμε .

Όλοι όσοι ξύπνησαν με την ψυχή δεν έχουν παρά να κλάψουν για τις αμαρτίες τους και των άλλων, γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει - κλάμα. Μόνο με το κλάμα θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο του αντίχριστου.

Οι μαθητές του Αντίχριστου είναι εκείνοι που λένε ότι δεν υπάρχει Θεός, εκείνοι που κηρύττουν ενάντια στις εντολές του Θεού, καθώς και όλοι οι σεχταριστές που έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία του Χριστού. Αυτοί οι μαθητές ήταν από την αρχή του κόσμου ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αυτά λοιπόν είναι τα σημάδια ότι οι ηγέτες των χωρών θα αποσυρθούν, οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν όσο πιο συχνά γίνεται, ώστε η χώρα να μην μπορεί πλέον να κυβερνάται και να μην είναι πλέον γνωστή ούτε κεφάλι ούτε ουρά. Δεν θα μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στην ηγεσία αυτού του κόσμου στον οποίο δεν υπάρχει πια κατανόηση. θα αποθαρρυνθούν και θα αηδιάσουν.

Που θα προσπαθήσει να φύγει σε άλλη χώρα για να μην τον ξέρει πια κανείς. Δεν θα χρειάζονται πλέον προαγωγή, δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι αυθεντία. Ο καθένας θα φροντίσει μόνο τη ζωή του.

Τότε η ανθρωπότητα, που χρειάζεται έναν ηγέτη, θα έρθει στον αντίχριστο. Θα επιτρέψει στον εαυτό του να πειστεί από τους ανθρώπους, θα προσποιηθεί ότι είναι ένας ελεήμων, πιστός άνθρωπος και ο κόσμος θα τον κάνει κυρίαρχο.

Τότε, αφού θα πάρει τις δυνάμεις στα χέρια του, για πρώτη φορά θα διώξει την Εκκλησία του Χριστού. Τότε θα διώξει τους πάντες. Ο Θεός φυλάξοι, ας μην φτάσουμε σε αυτούς τους καιρούς!

Πηγή: μοναχός Proclu Nicău; Συνείδηση, θα μου πεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.