Ετικέτες

3.12.23

Νέα Ζηλανδία: Θα απαγορευτούν για τους μαθητές τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

                                   

Την ίδια ημέρα που στην Ελλάδα η κοινωνία έχει σοκαριστεί από τις αποκαλύψεις για μαθητές γυμνασίου που αντάλασσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους στα κινητά τους τηλέφωνα, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση των συσκευών στα σχολεία της χώρας.
Συγκεκριμένα την ανακοίνωση ότι τα κινητά τηλέφωνα θα απαγορευτούν στα σχολεία της Νέας Ζηλανδίας, έκανε σήμερα ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κρίστοφερ Λούξον, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε η woke Γιασίντα Αρντερν, παγκοσμίως γνωστή για τα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, που άφησε όμως τα σχολεία της χώρας να … βυθισθούν!

Τα σχολεία της Νέας Ζηλανδίας κάποτε καυχιόντουσαν για μερικά από τα υψηλότερα σκορ αλφαβητισμού στον κόσμο, αλλά τα επίπεδα ανάγνωσης και γραφής έχουν μειωθεί σε σημείο που ορισμένοι ερευνητές φοβούνται ότι υπάρχει «κρίση» στην τάξη.

Ο Λούξον δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τα τηλέφωνα στα σχολεία εντός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του, υιοθετώντας μια πολιτική που δοκιμάστηκε με μικτά αποτελέσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η κίνηση αυτή θα σταματούσε τη διασπαστική συμπεριφορά και θα βοηθούσε τους μαθητές να επικεντρωθούν, δήλωσε ο .

«Θα απαγορεύσουμε τα τηλέφωνα σε όλη τη Νέα Ζηλανδία στα σχολεία. Θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν και θέλουμε οι καθηγητές μας να διδάσκουν», είπε.

Ερευνητές από τη νεοζηλανδική φιλανθρωπική οργάνωση Education Hub προειδοποίησαν για «κρίση αλφαβητισμού» το 2022, διαπιστώνοντας ότι πάνω από το ένα τρίτο των 15χρονων δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν σχεδόν καθόλου.

«Είναι σαφές ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν τα ανησυχητικά χαμηλά ποσοστά αλφαβητισμού στη Νέα Ζηλανδία», έγραψαν.

newsfire

Ε.Ρ.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.