Ετικέτες

20.1.24

Ζοζέπ Μπορέλ: Το Ισραήλ χρηματοδότησε τη Χαμάς

                     

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ χρηματοδότησε τη δημιουργία της Χαμάς σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Μπορέλ ανέφερε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ:

«Ναι, η κυβέρνηση του Ισραήλ χρηματοδότησε τη Χαμάς σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την Παλαιστινιακή Αρχή που ηγείται η Φατάχ».

Ο Μπορέλ δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες ή αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με αυτήν την υποτιθέμενη χρηματοδότηση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνείται τις κατηγορίες των αντιπάλων του στο Ισραήλ και ορισμένων διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι η κυβέρνησή του έχει ενισχύσει ενεργά τη Χαμάς στη Γάζα.

Αρκετές αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης είχαν προηγουμένως μιλήσει για τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι διάφορες κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην υποστήριξη της Χαμάς, μοιράζοντας την εξουσία μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε νωρίτερα ότι η ιδέα του Νετανιάχου ήταν να αποτρέψει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ή οποιονδήποτε άλλον στην Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη, από το να προχωρήσουν προς τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Πρόσθεσε: «Έτσι, εν μέσω αυτών των προσπαθειών αποδυνάμωσης του Αμπάς, η Χαμάς ενισχύθηκε και προωθήθηκε από μια απλή τρομοκρατική ομάδα σε μια οργάνωση με την οποία το Ισραήλ διεξήγαγε έμμεσες διαπραγματεύσεις».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.