Ετικέτες

21.2.14

Μια εικόνα… χίλια ψέματα‼! Όταν η παραπληροφόρηση και η υποκρισία κάνουν… «τον γύρο του διαδικτύου»‼Η παραπληροφόρηση δεν είναι μόνο.. Ελληνικό προνόμιο.  Η προπαγάνδα των ΗΠΑ ποτέ δεν δίστασε να αλλοιώσει -ή και να βιάσει- την πραγματικότητα, αν η πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια της. Όλοι θυμόμαστε την φωτογραφία… τού περίφημου κορμοράνου, ο οποίος υποτίθεται πως πέθανε βουτηγμένος στα πετρέλαια των εγκαταστάσεων που ανατίναζε ο Σαντάμ αλλά που στην πραγματικότητα έχασε την ζωή του στις ακτές της ισπανικής Γαλικίας.

Αυτή η προπαγάνδα, λοιπόν, επανέρχεται για να “κατακεραυνώσει” τις απανθρωπιές της κυβέρνησης στην Βενεζουέλα. Μόνο που τούτη την φορά είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε την πήραν χαμπάρι και οι πέτρες. Πάμε λοιπόν να γελάσουμε, με την βοήθεια του ιστοτόπου Dawg’s blawg, από τον οποίο προέρχεται όλο το υλικό που ακολουθεί και το οποίο πολλές φορές κάνει… τον γύρο του διαδικτύου:
foto2
Αριστερά, η διαδηλώτρια λέει κλαίγοντας στον ματατζή: “Εσύ κι εγώ είμαστε βενεζουελανοί, αγόρι μου”. Δεξιά, την προηγούμενη Τετάρτη, η ίδια διαδηλώτρια βρέθηκε στην ίδια δύσκολη θέση στην Βουλγαρία…
foto3
Αριστερά: από διαδήλωση στην Αργεντινή – Δεξιά: από τα επεισόδια στην Βενεζουέλα
Αργεντινή-Βενεζουέλα, ένα τσιγάρο δρόμος για την γιαγιά με το στυλιάρι.
foto4
Αριστερά, την 12/02/2014, ανεβαίνει στο Τουίττερ η φωτογραφία ενός διαδηλωτή χτυπημένου από τις δυνάμεις καταστολής του Νικόλα Μαδούρο. Δεξιά, πριν 10 μήνες ακριβώς, ο ίδιος άνθρωπος είχε πάθει ακριβώς τα ίδια.

foto5
Άλλος ένας “διαδηλωτής”, ο οποίος τρώει το ίδιο βρομόξυλο κάθε δέκα μήνες. Η αριστερή φωτογραφία δημοσιεύθηκε στις 24 Απριλίου πέρυσι, η δεξιά δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου εφέτος.
foto6
Αριστερά: Ογκωδέστατη “αντικυβερνητική διαδήλωση” στην Βενεζουέλα – Δεξιά: Ογκωδέστατη λιτανεία. Για δες!
foto7
Αριστερά: Άλλη μια φωτογραφία στο Τουίττερ, η οποία -όπως η πιο πάνω- “πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσμου”. Μόνο που το ΑλΤζαζήρα επιμένει (δεξιά) ότι προέρχεται από παλιότερη φοιτητική διαδήλωση στην Χιλή.
foto8
Αριστερά: “Αυτή είναι η Βενεζουέλα… είναι το Κεντρικό Νοσοκομείο του Μαρακάυ!! Για ποια επανάσταση μιλάμε;”
Δεξιά: Νοέμβριος 2012. Η ίδια φωτογραφία, με τα παραπεταμένα μωρά, από τις Ονδούρες.

foto9
Ωραίο στήσιμο! Μόνο που η μία φωτογραφία από την άλλη τραβήχτηκαν  χιλιάδες μίλια μακρυά.
With love from Singapore!
foto10
Εξαγωγή επανάστασης! Τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αίγυπτο (δεξιά), τώρα και στην Βενεζουέλα!
foto11
Δεξιά, μια φωτογραφία-μαϊμού (αποδεδειγμένα!) υποτίθεται ότι καταγγέλλει τις βαρβαρότητες του συριακού στρατού σε βάρος αμάχων στο Χαλέπι. Αριστερά, το μαϊμούδισμα επεκτείνεται και στην Βενεζουέλα! Μη πάει τζάμπα τόσος κόπος!
Και τώρα το καλύτερο όλων:
foto12
“Φασίστες αστυνομικοί” τής Μπολιβαριανής Επανάστασης κλωτσάνε τον…Λουκάνικο!!! Ντροπή τους!

1 σχόλιο:

  1. Στέφανε, πήρα την πρωτοβουλία να προσθέσω την πηγή. Καλό είναι όταν γίνεται αναδημοσίευση να βάζουμε πάντα την πηγή.

    Επίσης, θεώρησα σωστό να αλλάξω την αρχική εικόνα, διότι η επιλογή της αρχικής πηγής είναι λίγο "σοκαριστική" για κάποιους και το πιο πιθανό είναι να τους αποτρέψει να διαβάσουν το άρθρο. Αυτή είναι η δική μου άποψη και οποιαδήποτε διαφωνία είναι δεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.