"Ούτε εβδομάδα δεν περνά χωρίς να υπάρχουν στην Ελλάδα κατηγορίες για διοφθορά στον Δημόσιο Τομέα. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών. Μετά από έρευνες 20 μηνών βρέθηκαν στοιχεία εκτεταμένης κακοδιαχείρισης κεφαλαίων από περίπου 600 ΜΚΟ από το 2.000 έως το 2.008", αναφέρει ο Economist.
"Οι περισσότερες από τις ΜΚΟ δημιουργήθηκαν με την έγκριση του τότε υπουργού Εξωτερικών και αργότερα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου", γράφει και συνεχίζει:
Ο Economist κάνει αναφορά στην ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις και μάλιστα κάνεις ιδιαίτερη αναφορά στον Αλεξ Ρόντο
Γράφει επίσης ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έδωσε αρκετά από τα χρήματα για να προστατευθεί ο πρωην σερβοβόσνιος ηγέτης Ράντοβαν Κάραζιτς.
Ο Ντούσαν Τέσιτς, πρωην μέλος της ασφάλειας του Κάραζιτς προσελήφθη από την ΜΚΟ ως ένας από τους επιβλέποντες την εφαρμογή προγράμματος στην Βοσνία.
Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τον Economist, άλλαξε όλο το προσωπικό εκεί και αντικαταστάθηκε μια σερβοβοσνιακή εταιρεία που είχε δεσμούς με τον Κάραζιτς.
Αναφερόμενο τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Άλεξ Ρόντο, το περιοδικό λέει ότι και οι δυο αρνούνται ότι έγιναν λάθη στο θέμα των ΜΚΟ.
Ως υπουργός Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε αποστάσεις από την φιλοσερβική διάθεση του ΠΑΣΟΚ και όταν έγινε πρωθυπουργός το 2009 με την ελληνική οικονομία να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης διέταξε έρευνα για την δράση των ΜΚΟ.
Ωστόσο, καταλήγει το άρθρο, το σκάνδαλο είναι ντροπιαστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου. Μπορεί σίγουρα να καταστρέψει τις πιθανότητες που είχε να επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.
Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.