Ετικέτες

18.2.14

Πώς να διαγράψετε πρόστιμο από Μέσο Μαζικής Μεταφοράς (ΝΟΜΙΜΑ)!

Δυνατότητα διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε από ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ή ΣΤΑΣΥ υπάρχει πλέον για την πλειονότητα των παραβατών, αρκεί αυτό να επιβλήθηκε μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα.
Δείτε πώς γίνεται:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ, το πρόστιμο θα διαγράφεται εφόσον ο επιβάτης προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου μηνιαία κάρτα η οποία έχει εκδοθεί την ίδια ή προγενέστερη ημερομηνία με την ημερομηνία επιβολής του προστίμου.
Αυτό σημαίνει ότι αν το πρόστιμο επιβληθεί μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, ο παραβάτης μπορεί να αγοράσει μηνιαία κάρτα μέσα στην ίδια μέρα από οποιοδήποτε σημείο πώλησης πληρώνοντας 45€ αντί τα 84€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα στο Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακό, ή 20€ αντί 72€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα σε Λεωφορείο, Τρόλεϊ ή Τραμ. Υπενθυμίζεται ότι το εκδοτήριο της ΟΣΥ στην οδό Ακαδημίας εκδίδει μηνιαίες κάρτες ως τις 15 του κάθε μήνα.
Με την ίδια απόφαση του ΟΑΣΑ, παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης ή μείωσης των επιβληθέντων προστίμων εφόσον οι επιβάτες προσκομίζουν τα σχετικά δικαιολογητικά – αποδεικτικά καταβολής του νόμιμου κομίστρου, μετά το πέρας των 20 ημερών και εντός εξήντα ημερών από την επιβολή τους.
Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των απλήρωτων προστίμων, αυξάνοντας τις πωλήσεις των μηνιαίων καρτών.

3 σχόλια:

  1. Πολύ θετικό. Τουλάχιστον δεν θα πληρώνεις παραπανίσια χρήματα για το πρόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω παράλληλα να αυξηθούν και οι έλεγχοι διαφορετικά θα τους γυρίσει ως μπούμερανγκ... Πολλοί δηλαδή θα είναι αυτοί που θα μπουν στον πειρασμό να μην βγάλουν κάρτα και να το ρισκάρουν. Αν τους πιάσουν βγάζουν κάρτα, διαφορετικά την γλιτώνουν...

    Η κίνηση είναι όμως προς την θετική κατεύθυνση έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.