Ετικέτες

11.2.14

'Eνα πιάνο στα χαρακώματα του Κιέβου -Οδομαχίες με Σοπέν και Beatles [βίντεο]

Ενα πιάνο στα χαρακώματα στην Ουκρανία -Οδομαχίες με Σοπέν και Beatles [βίντεο]
Από τη μία μεριά πάνοπλοι αστυνομικοί παραταγμένοι. Από την άλλη, μασκοφόροι διαδηλωτές. Τριγύρω τα χαλάσματα που έχουν προκαλέσει οι εβδομάδες διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Και πάνω σε ένα οδόφραγμα, ένα μπλε και κίτρινο πιάνο.


Η εικόνα σουρεαλιστική, αλλά άκρως πραγματική. Ήταν το σκηνικό που έστησαν οι ακτιβιστές στο Κίεβο, παίζοντας Σοπέν, τον εθνικό ύμνο, αλλά και το «Let it Be» των Beatles. Όσο ο κόσμος εναλλάσσονταν μπροστά στο βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας πιάνο -ανάμεσά τους και η νικήτρια της Eurovision Ρουσλάνα-, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στην αρχή αμήχανοι. Και μετά πέρασαν στην... αντεπίθεση, βάζοντας πιο δυνατά ένα ηχοσύστημα, από το οποίο ακούγονταν ρωσικά ποπ τραγούδια.

Ανάλογες «συναυλίες» διαμαρτυρίας έγιναν σε εννιά ακόμη πόλεις της Ουκρανίας. «Το πιάνο έχει γίνει το σύμβολο της επανάστασης, της ειρηνικής αντίστασης» είπε στο AFP ο Μαρκιγιάν Μάτσεκ, ένας ακτιβιστής, που ξεκίνησε αυτή τη μουσική καμπάνια.

1 σχόλιο:

  1. ναι αυτό είναι που λέμε ξύλο με τα μουσικής...κι εδώ σε λίγο καιρό βλέπω να παίζουν όργανα , αλλά θα είναι βιολιτζήδες . Βαράτε βιολιτζήδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.