Ετικέτες

16.5.14

Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ: Περί θρησκείας και υπέρ... των εκτρώσεων!

Εχθές 15/5 έγινε η τηλεοπτική πολιτική αναμέτρηση (αγγλιστί: ντιμπέιτ - debate) μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ζαν Κλον Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φερχόφσταντ, Σκα Κέλερ και του Αλέξη Τσίπρα.

Οι υποψήφιοι μίλησαν για την ανεργία, την οικονομική κρίση, τις τράπεζες, τον ευρωσκεπτικισμό, την κρίση στην Ουκρανία, τη μεταναστευτική πολιτική, τη θρησκεία και τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές.
Ειδικά για το θέμα της θρησκείας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: 
"Κάθε πολίτης που ζει σε κράτος-μέλος της ΕΕ οφείλει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες. Και κάθε κράτος οφείλει να σέβεται τις πολιτισμικές παραδόσεις κάθε πολίτη. Αναφαίρετο δικαίωμα να έχουμε τη δυνατότητα να πιστεύουμε σε όποιο Θεό θέλουμε. Ένα επικίνδυνο κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού βλέπουμε στην Ευρώπη, και πιο επικίνδυνο ειδικά όταν αφορά συγκρούσεις για τη θρησκεία."
Για τις αμβλώσεις στην Ισπανία:
"Μας γυρνά ο νόμος στις εποχές του δικτάτορα Φράνκο, εξέλιξη ενάντια στην οποία πρέπει να αγωνιστούμε."
Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Δεν θα σχολιάσω την πρώτη δήλωση μιας και θεωρώ πολύ πιο σημαντική την δεύτερη... στην οποία υπερασπίζεται και θέλει να αγωνιστεί κιόλας για το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση... 
Και ποιος λέτε θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των μικρών παιδιών κ. Τσίπρα και λοιποί υποστηρικτές; Μήπως χρειάζεται να απαντήσω; 
(Υπόδειξη: Αυτός στον οποίο ΔΕΝ πιστεύετε...)
Πηγές
Το Αγιορείτικο Βήμα δημοσίευσε εδώ τις παραπάνω δηλώσεις, χωρίς όμως να δώσει την απαραίτητη έμφαση στην δήλωση υπέρ των εκτρώσεων.
Την θέση της "αριστεράς" στο ζήτημα όλοι πάνω-κάτω την γνωρίζουμε, αλλά εδώ μπορείτε να δείτε ένα από τα άρθρα τους που κάνουν ξεκάθαρη την υποστήριξη του "δικαιώματος στην έκτρωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.